De ce o să călătorești în Orient Express?
Antalya, oraș pe coasta mediteraneană în sud-vestul
Turciei, este capitala turismului internațional turcesc. Odată ce ai gustat din bucataria Antalyei savoarea picantului Piyaz sau ale multora din specialitățile mediteraneene gătite în ulei de măsline și servite reci va rămâne cu tine pentru totdeauna, și oricât de mult te-ai chinui să gătești acasă, vei descoperi că își lipsește acel ingredient secret, nou de fiecare dată.
Pamukkale , cunoscut si sub denumirea de Castelul de Bumbac , este una dintre cele mai spectaculoase atractii din Turcia si reprezintă un fenomen geologic aparte, cu terase de calcar dispuse în formă de amfiteatru de o culoare albă, cu ochiuri de apă turcoaz. Chiar dacă se află în zona stațiunilor turcești de la Mareea Egee sau de la Marea Mediteraneană, Pamukkale atrage anual chiar și peste 2 milioane de vizitatori grație frumuseții sale.
Ankara este un oraș viu, în plină expansiune, cu muzee
importante, este alegerea ideală pentru cei doritori să
exploreze cultura locală turcească.
Istanbul atrage anual milioane de turiști din întreaga lume locurile istorice, arhitectura impresionantă, tradițiile, preparatele culinare și atmosfera exotică transformă orașul într-unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat într-o vacanță în Turcia.
Itinerariu:
Antalya- Pamukkale- Hierapolis-Bursa- Istanbul- Ankara-Cappadocia- Konya- Antalya
Ziua 1. Bucuresti – Antalya
Călătoria noastră începe din Aeroportul Otopeni unde ne vom întâlni cu reprezentantul agenției de unde ne îmbarcăm spre zborul de Antalya. Aterizăm, apoi ne vom urca în microbuzul de transfer, ce ne va duce la hotel. În continuare vom avea program liber. Printre obiectivele turistice pe care le putem vizita în Antalya se numără Muzeul regional cu o bogată colecție arheologică, orașul fiind și un important port.
Seara cazare și cină la hotel.
Ziua 2. Antalya- Pamukkale- Castelul de bumbac
După micul dejun vom vizita Pamukkale, reprezentând un fenomen natural unic in Turcia fiind faimos pentru terasele naturale și ochiurile sale cu apă termală, care se întind pe o lungime de 2,5 kilometri și o lățime de 500 de metri. Ne vom îndrepta apoi spre “ Castelul de bumbac “ aflându-se în provincia Denizli din sud-vestul Turciei, unde pe marginile teraselor de calcar curge un pârâu cu apă caldă. Pe langă aceste terase se află și plajele Pamukkale. Acestea au fost înscrise în anul 1988 pe lista patrimoniului Mondial UNESCO. În apropiere se află și ruinele orașului antic Hierapolis (Orasul Sfant). Cele mai exacte descoperiri făcute aici, au arătat că acest oraș a fost distrus și reclădit în stil roman, devenind un important centru cultural. Ruinele sale sunt adiacente zonei moderne ale orașului Pamukkale (Castelul de Bumbac) și , în prezent, cuprind un muzeu arheologic- sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, ce ar, conține și mormântul Sfântului Apostol Filip, după ultimele descoperiri.
Provenind din izvoare dintr-o stâncă de aproape 200 de metri înălțime, cu vedere la câmpie, apele încărcate de calcit au creat la Pamukkale un peisaj ireal, format din păduri minerale, cascade pietrificate și o serie de bazine terasate. Ruinele băilor, ale templelor și ale altor monumente grecești , pot fi văzute și astăzi.
Seara cazare și cină la hotel.
Ziua 3. Hierapolis-Bursa
După micul dejun plecăm spre vizitarea orașului Bursa, unde avem toată ziua la dispoziție să descoperim principalele atracții turistice. Citadela, cea mai veche contrucție, este înconjurată de ziduri uriașe, din piatră, și aveau rolul să protejeze orașul. Fosta capitală a Turciei, acum este cunoscut ca un centru de sporturi de iarnă, Orașul Bursa se află în partea asiatică, lângă Marea Marmara, fiind prima capitală a Imperiului Otoman, iar astăzi este al patrulea oraș al Turciei, după Istanbul, Ankara și Izmir. Este numită de multe ori “ Bursa Verde” – Yesil Bursa, datorită frumoaselor parcuri cu vegetație aflate pe întinderea orașului, precum și datorită pădurilor vaste.
Seara cazare și cină la hotel.
Ziua 4. Bursa- Istanbul
După micul dejun mergem spre Istanbul, care este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Cunoscut de români, mai ales ca destinație comercială, este o metropolă pe cât de cosmopolită pe atât de frumoasă și plină de istorie. O experiență în orașul de pe Bosfor este cu siguranță una de neuitat. Este, de asemenea, un oraș situat pe două continente. Vizităm muzeul Hagia Sofia și Marele Bazar. Mai târziu, croaziere în jurul strâmtorii Bosfor, care separă Europa de Asia.
Seara cazare și cină la hotel.
Ziua 5. Istanbul- Ankara
După micul dejun vom vizita obiectivele turistice din Istanbul. Hipodromul- zona veche pentru curse de cai, Moscheea Albastră și Palatul Topkapi, unde se află o mulțime de comori uimitoare ale sultanului. Moscheea Albastră este unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult islamice din oraș, alături de Marea „Moschee Ayasofya” și, totodată, una dintre principalele atracții turistice din Istanbul. Palatul Topkapi- fosta reședință a sultanilor otomani timp de aproximativ 400 de ani (1465-1856), este o atracție turistică majoră a orașului fiind cel mai vizitat muzeu din țară. În 1985 a fost introdus în Patrimoniul Mondial UNESCO. După terminarea vizitelor ne vom îndrepta către Ankara.
Seara cină și cazare la hotel.
Ziua 6. Ankara- Cappadocia
După micul dejun ne vom începe ziua vizitând centrul orașului din capitala modernă a Turciei iar apoi ne vom continua plimbarea vizitând Muzeul Ataturk fiind unul dintre cele mai vizitate muzee din Istanbul. După aceea ne vom îndrepta către Cappadocia.
Ziua 7. Cappadocia- Konya
După micul dejun vom continua vizitarea orașului Cappadocia. Fiind una dintre cele mai populare destinații pentru zborul cu balonul cu aer cald. Cele mai importante obiective turistice sunt: muzeul în aer liber din Goreme, muntele Aktepe aflat în apropiere, siturile stâncoase, unde sunt biserici celebre din piatră vulcanică, dealul Urchisar și alte puncte de atracție, cu peisaje uimitoare. Ne vom continua călătoria noastră în orașul Konya- principalul obiectiv turistic de vizitat fiind Mausoleul Mevlana care este unul dintre cele mai mari muzee din țară și cel de-al doilea cel mai vizitat după Palatul Topkapi din Istanbul. Muzeul este o fostă sală de rugăciuni a călugărilor dervisi, care astăzi găzduiește mormântul fondatorului Ordinului călugărilor Dervisi, Mevlevi Jalaleddin Rumi, este un loc de pelerinaj datorită perceperii lui Rumi ca sfânt, mesajul său de pace, dragoste față de
Dumnezeu și pentru apropiați, s-a bucurat de un mare succes,care rezistă și astăzi, după mai bine de 700 de ani de când Rumi a predicat în Konya. Musulmani sau nu, vizitatori din toată lumea se perindă astăzi la mormântul său, considerat un loc sacru. Turul acestuia durează aproximativ 40 de minute, în grădină găsindu-se camerele călugărilor. Chiar lângă mormântul lui Rumi se găsesc două încăperi, care în trecut au fost săli de ceremonie, iar astăzi găzduiesc expoziții de peste 7 secole. Un muzeu de excepție, fiind simbolul orașului Konya. În continuare ne vom îndrepta către Antalya.
Seara cazare și cină la hotel.
Ziua 8. Antalya- București
După micul dejun avem la dispoziție timp liber, apoi ne vom pregăti de întoarcerea spre casă.
Transferul la aeroport din Antalya pentru zborul spre țară.
Nume cazare de la furnizor: Circuit Orient Express
Este responsabilitatea unitatii de cazare / a lantului hotelier sau a furnizorului ofertelor de a asigura acuratetea pozelor afisate.
https://www.bjr-vacante.ro nu este responsabil pentru lipsa de acuratete a acestora.