Farmecul Chinei, De La Beijing La Shanghai-Plecare Din Bucuresti din Beijing

Beijing, China, China

Detalii cazare

Beijing – Badaling, Marele Zid Chinezesc – Xi’an – Armata de Teracota – Guilin – Croaziera pe Raul LI – Yangshuo – Shanghai • BONUS: Cina traditionala “Rata PEKIN” • Program COMPLEX care puncteaza cele mai importante atractii ale Chinei • Toate taxele incluse • BONUS asigurare Travel Protection Plus indiferent de varsta

Descriere Program

Ziua 1: Bucuresti – Istanbul
Intalnire la 19.40 cu insotitorul de grup in Aeroportul Otopeni-Henri Coanda si imbarcare la cursa TK 1046 cu decolare la ora 21.45 catre Istanbul. Aterizare pe Aeroportul din Istanbul la ora 23.15, de unde, dupa o scurta escala ne vom continua calatoria spre Beijing, punctul de inceput al programului nostru. Cursa TK 0020 va decola la ora 01.25.

Ziua 2: Istanbul – Beijing
Ajungem in Beijing dupa amiaza la 15.25. Dupa preluarea bagajelor, transfer la hotel Sunworld Beijing 4* (sau similar) pentru cazare. Unul dintre cele mai aglomerate orase ale lumii, capitala Republicii Populare Chineze, ascunde o istorie fascinanta ce se intinde pe parcursul domniei mai multor generatii de imparati. Bazele Imperiului Chinez au fost puse de catre dinastia Qin, dar acesta a devenit mai puternic in anii urmatori in timpul dinastiei Han, alaturi de care teritoriul cunoaste un avant deosebit si capata numele de “Tara Matasii” datorita comertului cu matase si satin care devine tot mai extins si prolific. Aceasta perioada infloritoare cunoaste un trend ascendent odata cu instalarea la domnie a dinastiei Tang care reuseste sa puna bazele unui sistem economic tot mai atractiv pentru comercianti. Odata cu aceasta evolutie economica, creste si interesul populatiei pentru cultura, stiinta si arta, mai ales ca activitatile comerciale sporesc mixtul cultural al zonei si deschid noi orizonturi catre civilizatiile vestice. Cea mai mare parte a orasului actual si a monumentelor ce pot fi vizitate in Beijing dateaza din timpul dinastiei Ming, care a condus tara aproape 280 de ani, timp in care China a cunoscut o perioada de stabilitate economica si dezvoltare culturala si artistica. Timp liber pentru relaxare. Seara, cina traditionala “Rata Pekin”, cu preparate din rata caramelizata specifica orasului Beijing.

Ziua 3: Beijing
Mic dejun. Incepem descoperirea orasului Beijing cu piata Tiananmen, cea mai mare piata a orasului denumita dupa numele portii nordice care o separa de Orasul Interzis, resedinta a imparatilor chinezi de peste 500 de ani. Piata contine Monumentul Eroilor Revolutiei Chineze si Mausoleul lui Mao Zedong, fondatorul Republicii Populare Chineze. Acesta din urma a fost construit  pe locul fostei Porti a Chinei, poarta situata in partea de sud a pietei. Spre deosebire de celelalte porti ale orasului, aceasta era deschisa doar cand trecea imparatul si avea uz strict ceremonial. A fost demolata in anul 1954 pentru largirea pietei din dorinta lui Mao de a crea cea mai mare piata publica din lume, cu o capacitate de 50.000 de oameni. Turul continua cu vizitarea Orasului Interzis. In anul 1421, imparatul Yongle a mutat capitala imperiului la Beijing unde a fost construit un Palat Imperial in care era interzis accesul populatiei. Intregul complex cuprinde aproximativ 980 de cladiri care releva complexitatea arhitecturii chinezesti. Acesta a fost inclus in Patrimoniul UNESCO in anul 1987 si cuprinde cea mai mare colectie de structuri din lemn perfect conservate din intreaga lume. Pranz. Dupa amiaza vom vizita Palatul de Vara, un ansamblu de gradini, lacuri si palate situat la 15 km de Beijing, inconjurat de Dealul Longevitatii si de Lacul Kunming. A fost construit pentru a servi ca resedinta de vara pentru imparatii Chinei, iar in prezent este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Chinei, inclus in Patrimoniul UNESCO din anul 1990. In drumul de intoarcere catre Beijing, scurta oprire la magazinul de perle. Cina. Seara cazare la hotel hotel Sunworld Beijing 4* (sau similar).

Ziua 4: Beijing – Marele Zid Chinezesc – Xi’an
Micul dejun. Turul acestei zile incepe cu simbolul bine cunoscut al tarii, Marele Zid Chinezesc, constructie impresionanta a civilizatiei antice. Badaling, este zona vizitata de noi, situata la aproximativ 80 km de Beijing. Zidul a fost construit incepand cu secolul al V-lea i.e.n cu scopul de a apara poporul chinez de nomazii din nord. Constructia gigantica, despre care se spune ca este vizibila din spatiul cosmic, s-a facut in mai multe etape si a fost restaurata sub forma actuala in secolul al XV-lea in timpul dinastiei Ming capatand in acea perioada, pe langa functia de constructie de aparare si cea de punct de supraveghere a rutei comerciale “Drumul Matasii”. In prezent, acesta este cel mai lung zid de pe planeta. In anul 1952 zidul a trecut sub protectie guvernamentala si a fost declarat monument istoric al Chinei. Pranz. Dupa amiaza, ne vom intoarce la Beijing. In drum vom opri pentru scurt timp la Stadionul Olimpic al orasului pe care il vom admira din exterior. Acesta a fost construit cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vara din anul 2008 si este cunoscut sub numele de “Cuib de Pasare” datorita formei pe care o are. Orasul Beijing a fost ales pentru a gazdui Jocurile Olimpice de Iarna din anul 2022, fiind primul oras care gazduieste ambele competitii sportive. Transfer catre gara din Beijing pentru a ne imbarca in trenul de noapte cu vagon de dormit cu destinatia Xi’an. Inainte de transfer,  cina si  timp liber pentru cumparaturi in Piata Matasii, Silk Market, un adevarat paradis al cumparaturilor din orasul Beijing.

Ziua 5: Xi’an, capat al Drumului Matasii
Mic dejun. Sosire in Xi’an si transfer la hotelul Jianguo Hotel 4* sau similar. Orasul, cel mai vechi dintre cele patru capitale ale Chinei, de a carui istorie se leaga cele mai importante dinastii ale istoriei ascunde in insasi traducerea numelui, Pacea Vestica, importanta pe care a avut-o orasul in stabilitatea imperiului. S-a dezvoltat de-a lungul timpului ca punct important al rutelor comerciale care duc inspre Orientul Mijlociu si catre Europa.  A devenit cunoscut in primul rand ca punct de plecare al Drumului Matasii. Astazi vom vizita intr-un tur de oras, Pagoda Mica Gasca Salbatica si Muzeul de Istorie al provinciei Shaanxi. Pranz. Dupa amiaza, vom descoperi cel mai bine conservat zid ce inconjoara orasul. O plimbare pe faimoasa strada Shu Yuan Men ne va aduce mai aproape de traditiile si cultura locala. Seara cazare.

Ziua 6: Xi’an,  orasul Armatei de Teracota
Mic dejun. Simbol al orasului Xi’an, Armata de Teracota constuie principala atractie a acestei regiuni. Aceasta este formata dintr-o colectie impresionanta de soldati sculptati la un nivel foarte detaliat, in numar de peste 8000 de piese, 130 trasuri cu 520 de cai, cele mai multe piese fiind inca ingropate in subteran. Se spune ca acestia au fost creati pentru a il apara pe primul Imparat al Chinei, Qin Shi Huang, in viata de dupa moartea pamanteasca. Datorita finetei cu care au fost executate aceste sculpturi si a faptului ca fiecare dintre cele 8000 de chipuri are o alta fizionomie, au luat nastere numeroase legend legate de aparitia acestei armate. Una dintre ele spune ca armata imparatului a fost impietrita pentru eternitate odata cu moartea acestuia, o alta ca odata cu moartea imparatului au fost sacrificati si toti slujitorii din timpul vietii acestuia si muncitorii care au muncit la crearea Mausoleului, iar altele spun ca de fapt armata face parte dintr-un complex de palate si contructii subterane nedescoperite inca in intregime. Descoperirile arheologice au aratat faptul ca mormantul imparatului nu este in intregime descoperit si ca exista parti foarte extinse care nu sunt deschise de teama sa nu fie deteriorate in lipsa unei tehnologii adecvate pentru conservarea acestora. Exista dovezi ca exista un adevarat labirint subteran, in care au fost descoperite numeroase ramasite umane, insa nu se poate spune cu certitudine daca este vorba de muncitori care au cazut prada capcanelor tunelurilor si usilor secrete sau daca acestia au fost executati. Pranz. Continuam explorarea orasului Xi’an cu vizitarea Cartierului Musulman. De-a lungul timpului, aici s-au stabilit foarte multi negustori de origine araba cee ace a dus la formarea celei mai mari comunitati musulmane din China. Cina. Seara retur la cazare la hotel Jianguo Hotel 4* sau similar.

Ziua 7: Xi’an - Guilin
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru a ne imbarca pe cursa catre Guilin. Odata ajunsi in Guilin, transfer la hotelul Guilin Bravo Hotel 4* sau similar. Pranz. In cea de-a doua parte a zilei, vom participa la un tur al orasului. Peisajele carstice pe care le ofera malurile raului LI, va vor fascina cu siguranta. Principala atractie a orasului este Parcul Dealul Trompa Elefantului. Acesta este de fapt, o stanca a carei forma privita de la distanta se aseamana cu un elefant ce poarta in spate un vas. In mijlocul stancii se afla Pestera Apa Lunii in forma semirotunda prin care patrunde lumina ce se reflecta in apa raului asemenea unui ochi. Deasupra stancii se afla o pagoda construita in timpul Dinastiei Ming inconjurata de vegetatie bogata. Cina si cazare.

Ziua 8: Guilin – croaziera pe Raul Li - Yangshuo
Mic dejun. Petrecem aceasta zi pe Raul Li, intr-o croaziera care ne va aduce mai aproape de zonele traditionale ale Chinei cu numeroase sate de pescari si peisaje impresionante.  Stancile sculptate atent de trecerea timpului, pesteri sapate in malurile abrupte, plantatii de bambus si asezari omenesti  traditionale autentice aduc in prim plan natural fascinanta a Chinei departe de constructiile moderne si metropolele aglomerate. Pranz la bordul vasului. Croaziera se incheie in orasul Yangshuo. Timp liber in oras pentru vizite individuale. Relieful carstic si stancile abrupte releva si aici peisaje impresionante. Cina. Seara cazare la hotelul Jianguo Hotel 4* sau similar.

Ziua 9: Guilin – Shanghai
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Shanghai. Dupa amiaza, tur al orasului Shanghai cu cele mai importante  cartiere  ale acestui oras, cartierul Bund, reprezentativ pentru arhitectura clasica si cartierul Pudong, cu arhitectura moderna. Turnul Jinmao, a patra constructie din Shanghai, cu o inaltime de 421m este cladirea reprezentativa a acestui cartier modern. Vom urca pana la etajul 88 unde se afla punctul de observatie ce ofera o priveliste fascinanta asupra orasului si Raului Huangpu, tradus  ca “ Malul Galben”.  Turul se va continua cu o croaziera pe Raul Huangpu. Cazare la hotelul Golden Riverview 4* sau similar.

Ziua 10: Shanghai
Mic dejun. Alocam aceasta zi vizitarii acestui oras fascinant. Vom incepe turul cu Templul de Jad al lui Buddha si continuam cu  Gradina Yuyuan, fostul cartier francez si prima artera comerciala din Shanghai, Nanjing. Simbol al orasului si unul dintre cele mai venerate temple, Templul de Jad al lui Buddha gazduieste o statuie de 2 m inaltime a lui Buddha adusa din Burma. Gradina  Yuyuan este cea mai frumoasa gradina a Chinei, iar inceputurile ei se afla in jurul anului 1559, infiintata de familia Pan, apropiata imparatului. De-a lungul timpului a avut mai multi proprietari, iar in 1780 a devenit parc public. In acest moment este o gradina tipic chinezeasca, avand pavilioane, plante exotice si iazuri.

Ziua 11: Shanghai - Istanbul
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi. Seara, transfer la aeroport pentru imbarcare la cursa TK20 ce va decola la 22.35 cu destinatia Istanbul.

Ziua 12: Istanbul - Otopeni
Ajungem in Istanbul in cursul diminetii. Dupa o scurta escala, imbarcare pe cursa TK 10.43 ce va decola spre Bucuresti la ora 08.00. Aterizare pe Aeroportul Otopeni la 09.20.


Nume cazare de la furnizor: Farmecul Chinei, De La Beijing La Shanghai-Plecare Din Bucuresti 4****

Este responsabilitatea unitatii de cazare / a lantului hotelier sau a furnizorului ofertelor de a asigura acuratetea pozelor afisate.
https://www.bjr-vacante.ro nu este responsabil pentru lipsa de acuratete a acestora.

Care sunt cele mai apropiate aeroporturi de Beijing?

1. Nanyuan Apt (Beijing, China)

13 km

2. Capital Intl (Beijing, China)

25 km

3. Tianjin (Tianjin, China)

119 km

4. Daguocun (Shijiazhuang, China)

232 km

5. Datong (Datong, China)

245 km

6. Qinhuangdao (Qinhuangdao, China)

282 km

Care sunt conditiile de intrare in China?

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp