Scotia-Grand Tour, Mituri&Legende din Edinburgh

Edinburgh, Scotia, Marea Britanie

Detalii cazare

Croaziera pe Lacul Lochness Perioada: 02.09-09.09.2013 Durata: 7 nopti / 8 zile

Alege Programul Cocktail Holidays!


-Circuit incantator, se viziteaza cele mai frumoase zone din Scotia, renumite pentru peisaje montane salbatice, lacuri marine, castele medievale si  distelerii ale unor faimoase marci de whisky
- Zboruri  cu compania Lufthansa Bucuresti – Edinburg si retur
- Tur oras Edinburgh cu ghid local
- CROAZIERA pe lacul LOCHNESS
- Vizita castelului Scone Palace, bilet de intrare inclus
- vizita castelului Braemer, bilet de intrare inclus
- Vizita si degustare de whisky la distileria GLENFIDDICH
- Vizita castelului Inveraray, bilet de intrare inclus
- Vizita castelului Stirling, bilet de intrare inclus
- Vizita castelului Urquhart, bilet de intrare inclus
- Cazare in  hoteluri  de 3 stele bine pozitionate.
-Insotitor de grup din partea agentiei pe toata durata calatoriei
- Bonus: asigurarea medicala + storno


Program:

Ziua 1 : Bucuresti – Edinburgh 
Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei Cocktail Holidays la ora 12:10 si imbarcare la cursa companiei aeriene Lufthansa LH1419 cu decolare la 14:10 spre Frankfurt. Aterizare la Frankfurt, trecere prin zona de tranzit a aeroportului pentru imbarcare la cursa LH964 cu decolare la ora 16:50 spre Edinburgh. Sosire la Edinburgh la 17:45. (ora locala). Transfer la hotel, cazare hotel 3* in zona Edinburgh.

Ziua 2 : Edinburgh - Perthshire
Mic dejun. Astazi, vom incepe cu un tur panoramic al capitalei Scotiei, unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Orasul Vechi a pastrat planul mediaval si multe dintre cladirile din era reformista. Un capat este inchis de castel si artera principala; strazi secundare coboara pe pantele dealului, dispuse in zig-zag. Scuaruri largi marcheaza piatetele sau inconjoara cladiri publice precum Catedrala Sf Giles si Curtea de Justitie. Alte cladiri importante din zona sunt Muzeul Regal, Surgeon`s Hall si McEwan Hall. Asezarea strazilor este tipica multor orase vechi din Europa. Orasul Nou a reprezentat o solutie pentru supra-aglomerarea centrului istoric. In 1766, arhitectul James Craig a creat un oras cu o alcatuire rigida si ordonata, potrivit curentului Iluminist. Strazile principale sunt George Street, Princess Street si Queen Street. La capatul vestic se afla Piata Charlotte, creata de Robert Adam si considerata a fi una dintre cele mai frumoase piete georgiene din lume. Dupa vizitarea orasului, va sugeram sa vizitati individual Castelul Edinburgh, cel mai popular monument national al Scotiei, situat pe o stanca neagra din bazalt, si care ofera o priveliste magnifica asupra orasului. Intrarea principala este flancata de statuia din bronz a lui William Wallace, care a condus rezistenta scotiana impotriva lui Edward I si de statuia lui Robert Bruce, eroul national scotian. Dupa ce parasim Edinburgh ne indreptam catre Scone Palace pentru o vizita a locului unde se incoronau regii Scotiei, resedinta actuala a contelui de Mansfield. De aici ne deplasam spre fost capitala a Scotiei, orasul  Perth, locul ideal de pornire In explorarea întregii regiuni Perthshire, plină de istorie şi peisaje magnific. Cazare hotel 3* in regiunea Perth.

Ziua 3: Perth – Pitlochry – Braemer – Aberdeen – Royal Deeside
Mic dejun. Dupa o vizita a orasului Perth, vom pleca spre nord, catre Pitlochry, un pitoresc orasel de munte. Aici putem vizita, optional,  distileria Blair Athol, fondata in anul 1798 si care este una dintre cele mai vechi distilerii din Scotia aflata inca in stare de functionare. Aici este distilat un whisky vandut la varsta de maturare de 12 ani cu o aroma intensa catifelata si un gust pronuntat de fructe. Optional se poate vizita si distileria Edradour – cea mai mica distilerie din Scotia si probabil din intreaga lume. Doar trei oameni lucreaza in fabricuta din Highland, unde produc intr-un an cat o distilerie medie intr-o saptamana, dar care se mandresc cu faptul ca  whisky-ul de Edardour este considerat de cunoscatori ca „perla din coroana Highland-ului”. Continuam calatoria pe un drum spectaculos, prin Spittal of Glenshee, unul din cele mai inalte puncte din Scotia, pana la Braemer, situat in inima Royal Deeside, in minunata vale a raului Dee.  Deeside, valea prin care curge raul Dee, si-a castigat apelativul royal („regal") atunci cand a fost descoperita de regina Victoria. Toate castelele din Donside si Deeside au pozitii pitoresti, cele mai multe avand turnulete inalte si zvelte, scari in spirala si odai in stilul baronial scotian. Toate au istorii cu fantome si varsari de sange, asedii si torturi. Multe au fost renovate si „domesticite" in secolul al XIX-lea. Vom vizita castelul Braemer, datand din. Sec.17, fosta cabana de vanatoare,  fortareata si proprietate a clanului Farquharson. Seara, cazare hotel 3* in zona Aberdeen.


Ziua 4: Royal Deeside
Mic dejun. Petreceti aceasta zi explorand frumsetea tinutului Royal Deeside si a zonei Aberdeen, Orasul de Argint" si "Floarea Scotiei", pe coasta Marii Nordului, intre raurile Dee si Don. Renumele i se trage de la piatra de culoare gri din care sunt construite cladirile vechi si de la minunatele parcuri si gradini pline de flori.  Aberdeen, al treilea oras ca marime din Scotia, este un oras foarte prosper si atractiv. Din centrul agitat al orasului poti ajunge foarte usor in zone linistite, pe campii, in cele mai frumoase regiuni ale Scotiei. Optional, vom face o excursie la Castelul Dunnotar – o fortareata de necucerit construita pe o stanca inalta si abrupta, inconjurata din trei parti de Marea Nordului, si Castelul Balmoral, resedinta de vara a Familiei Regale Britanice, inca din 1852 cand a fost cumparata de catre Regina Victoria si consortul ei, printul Albert. (Castelul se poate vizita doar daca Familia Regala nu este acolo). La doar o aruncatura de bat de Castelul Balmoral, se afla si distileria Royal Lochagar care inca din 1848 a devenit furnizor oficial al Majestatii Sale si a  fost innobilat cu titlul Royal. Single malt-urile Royal Lochnagar ocupa un loc de cinste in sofisticatele blended whisky-uri Johnie Walker Black si Blue. Seara, cazare hotel 3* in zona Aberdeen .


Ziua 5: Malt Whisky Trail / Drumul whisky-ului
Mic dejun. In aceasta zi vom pleca spre Invernesse si vom urma „ Malt Whisky Trail” (Drumul whisky-ului), incluzand vizite la cateva dintre cele mai faimoase distilerii din zona. Ne oprim la Dufftown, capitala whiskey-ul scotian. Aici vom visita distileria Glenfiddich in nordul orasului, locul unde se fabrica Glenfiddich Single Malt, campionul scotian si unul din cele mai vandute whisky-uri din lume. Drumul continua apoi  catre Inverness prin Elgin si Nairn, cu superbele sale plaje de nisip si oprire la Clava Cairns, mormant de tip circular datand din Epoca Bronzului. Astazi, vom trece si pe langa ruinele Catedralei Elgin, una dintre cele mai frumoase cladiri medievale din Scotia, cu multe caracteristici arhitecturale deosebite, multe dintre ele datand din secolul al 13-lea.  Seara, cazare hotel 3* in zona Inverness / Aviemore.


Ziua 6: Inverness - Oban
Mic dejun. Astazi parasim Inverness si calatorim de-a lungul legendarului Loch Ness, unul dintre cele mai faimoase lacuri din lume, al doilea ca marime din Scotia, cu o lungime de 39km si o latime de 1km. Aici a luat nastere legenda celebrului monstru acvatic Nessie, pe care multi pretind ca l-au zarit. Ne vom imbarca pentru  o croaziera pe Loch Ness, iar dupa debarcare vom merge catre Castelul Urquhart, construit in  secolul 12, pe vremuri unul dintre cele mai mari castele din Scotia. De aici veti putea avea o frumoasa panorama a Lacului Loch si a vaii Great Glen. Calatoria nostra continua de-a lungul Canalului Caledonian, care uneste localitatile Fort William (situat la poalele masivului Ben Nevis, cel mai inalt din Scotia)  si Inverness, catre Oban, odinioara un mic sat pescaresc, in prezent cunoscut sub numele de „poarta catre Highlands”. Seara, cazare hotel 3* in Oban / Fort William.

Ziua 7: Oban – Glasgow
Mic dejun. Vom parasi Oban si calatorim prin superbele tinuturi ale lacului Loch Fyne spre Inveraray si faimosul castel de aici. Castelul Inveraray apartine Ducelui de Argyll, capul clanului Campbell, unul dintre cele mai puternice clanuri din Highland. Drumul continua apoi spre Loch Lomond, cel mai mare lac din intreaga Mare Britanie. Vom vizita Castelul Stirling, situat in orasul cu acelasi nume, unul dintre cele mai importante castele din Scotia, atat din punct de vedere arhitectural, cat si istoric. Castelul aminteste de celebrul personaj William Wallace, eroul celebrului film Braveheart si este construit pe o stanca vulcanica. Intreaga zona pare desprinsa din Evul Mediu, iar senzatia pe care constructia o lasa este de-a dreptul deosebita. Gradinile care inconjoara castelul, Capela Regala sau Marea Sala, Palatul Regal sau Cladirea Veche a Regelui, toate acestea fac din Castelul Stirling unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Scotia. Seara ajungem in Glasgow, oras situat pe malurile râului Clyde, cel mai mare oraş din Scoţia, cunoscut ca fiind inima culturii şi civilizaţiei scoţiene. Orasul este împărţit în două mari zone: City Centre si West End, un cartier cu aer boem şi aristocratic, plin de cafenele, pub-uri şi restaurante diverse, care înconjoară Universitatea din Glasgow şi Muzeul Kelvingorve. City Centre, denumit de localnici şi Town sau The Toon, este partea din oraş care atrage cei mai mulţi vizitatori, fiind caracterizată de clădirile construite în stil victorian şi edwardian. Cea mai vizitata parte din City Centre este celebrul Merchant City, o zonă perfect conservată care inconjoara centrul medieval al oraşului. Această porţiune plină de edificii şi monumente istorice este dominată de turnul cu ceas al City Chambers şi clădirea Tolbooth cu forma sa hexagonală. Cazare hotel 3* in zona Glasgow


Ziua 8:  Edinburgh - Bucuresti
Mic dejun. Check-out si retur in Edinburgh pentru intoarcerea in tara. Imbarcare la cursa companiei aeriene Lufthansa LH 963 cu decolare la ora locala 13:55 spre Frankfurt. Aterizare la Frankfurt la ora locala 16:50, trecere prin tranzit prin aeroportul din Frankfurt si imbarcare la cursa LH 1922 cu decolare la ora locala 20 :40 spre Bucuresti. Aterizare pe Aeroportul Otopeni-Henri Coanda la ora locala 23 :55.


Servicii si Excursii optionale:

- Vizita castelelor Balmoral si Dunnottar 45€;
- Optional demipensiune (7 cine in restaurantele hotelurilor): 175 €.


Conditii de realizare:

Tarifele sunt valabile pentru grup  minim de 20 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim si sunt numai intre 15 – 19 platitori, pretul pachetului creste cu 95 €/persoana. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat la semnarea contractului de prestari servicii turistice, iar suma va fi achitata cu cel mult 15 zile inaintea datei de plecare.


Bine de stiut:

- Scotia, un taram al legendelor, cu o istorie bogata si unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, retrezeste la viata spiritul de aventura care exista in fiecare dintre noi. Scotia este o tara mica, dar cum un impact fantastic si este locul care i-au inspirat si pe realizatorii filmului „Braveheart”
- Scotia are aproximativ 3000 de castele, probabil mai multe decat oricare alta tara din Europa. Varietatea coplesitoare in marime si scop a acestor castele este ceea ce impresioneaza in primul rand turistii. Castelele din Scotia variaza de la resedinte regale sau ale unor clanuri stravechi, la avanposturi militare cu sute de camere si pana la resedinte fortificate sau ruine abandonate. Ceea ce impresioneaza mai mult la castelele din Scotia este locatia unde au fost construite. Nu castelele in sine isi lasa amprenta in mintea turistilor, ci peisajele pe care le completeaza. Sunt putine locuri in lume unde spiritul creator al omului se imbina atat de frumos cu natura, creand astfel unele dintre cele mai frumoase si romantice peisaje din lume.
- Scotia este si pamantul “apei vietii” – whisky-ul. Aici veti avea ocazia de a vizita faimoase distilerii, care ofera doritorilor posibilitatea de a face un tur al acestora, pentru a vedea procesul tehnologic al faimoasei licori si chiar de a vai imbutelia propria sticla de whisky (contra cost) Turul este incheiat de obicei cu o degustare, iar apoi puteti achizitiona diverse marci de whisky in magazinele de suveniruri.
- Adevaratul Scotch Whisky va avea intotdeauna pe eticheta cuvantul “whisky” si nu “whiskey”, dupa cum este ortografia scotiana traditionala. Dar e nevoie de mult mai mult decat de o litera pentru ca un whisky sa fie numit “scotch”. Trebuie ca el sa fie distilat si invechit in Scotia. Iar invechirea trebuie sa fie de cel putin 3 ani si o zi. Varsta whisky-ului este adesea asociata cu raritatea si pretul sau, iar multe dintre cele mai distinse marci nu sunt vandute la o varsta mai mica de 10 ani.


Nume cazare de la furnizor: Scotia-Grand Tour, Mituri&Legende 3***

Este responsabilitatea unitatii de cazare / a lantului hotelier sau a furnizorului ofertelor de a asigura acuratetea pozelor afisate.
https://www.bjr-vacante.ro nu este responsabil pentru lipsa de acuratete a acestora.

Care sunt cele mai apropiate aeroporturi de Edinburgh?

1. Edinburg (Edinburgh, Marea Britanie)

10 km

2. Airport (Dundee, Marea Britanie)

56 km

3. Glasgow Intl (Glasgow, Marea Britanie)

77 km

4. Prestwick (Glasgow, Marea Britanie)

101 km

5. Carlisle (Carlisle, Marea Britanie)

114 km

6. International (Newcastle, Marea Britanie)

138 km

7. North Connel (Oban, Marea Britanie)

146 km

8. Dyce (Aberdeen, Marea Britanie)

150 km

9. Campbeltown (Campbeltown, Marea Britanie)

166 km

10. Airport (Inverness, Marea Britanie)

183 km

11. Islay (Islay, Marea Britanie)

192 km

12. Tees Valley (Durham, Marea Britanie)

195 km

13. Barrow In Furness (Barrow In Furness, Marea Britanie)

201 km

14. George Best City Apt (Belfast, Marea Britanie)

226 km

15. Ronaldsway (Isle Of Man, Isle of Man)

226 km

16. Tiree (Tiree, Marea Britanie)

232 km

17. Blackpool (Blackpool, Marea Britanie)

240 km

18. International (Belfast, Marea Britanie)

240 km

19. Airport (Leeds / Bradford, Marea Britanie)

251 km

20. Eglinton (Londonderry / Derry, Marea Britanie)

270 km

21. Wick (Wick, Marea Britanie)

276 km

22. Barra (Barra, Marea Britanie)

281 km

23. John Lennon (Liverpool, Marea Britanie)

289 km

24. Manchester Airport (Manchester, Marea Britanie)

292 km

25. Benbecula (Benbecula, Marea Britanie)

299 km

Care sunt conditiile de intrare in Marea Britanie?

Hidden Gems - chiar daca vara s-a sfarsit aventura continua !

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp