Egipt
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
23 rezultate gasite
Hotel Movenpick Resort Aswan
Aswan, Aswan, Egipt
Sofitel Legend Old Cataract Aswan
Aswan, Aswan, Egipt
Pyramisa Isis Island Resort
Aswan, Aswan, Egipt
Helnan Aswan Hotel
Aswan, Aswan, Egipt
Pyramisa Isis Corniche Aswan Hotel
Aswan, Aswan, Egipt
Basma Hotel Aswan
Aswan, Aswan, Egipt
Marhaba Palace Hotel
Aswan, Aswan, Egipt
Nefertari Hotel Abu Simble
Abu Simbel, Aswan, Egipt
23 rezultate gasite
Regiunea Aswan
Abu Simbel
Regiunea Cairo si imprejurimi
Moscheea din Alabastru
Sfinxul din Giza
Regiunea Luxor
Templele din Karnak
Localitatea Alexandria
Biblioteca din Alexandria
Citadela Qait Bey din Alexandria
Localitatea Alexandria
Gradinile si Palatul Montazah
Localitatea Cairo
Bazarul Khan al Khalili
Muzeul de Egiptologie
Localitatea Cairo
Muzeul National al Egiptului
Localitatea Luxor
Templul lui Hathor
Templul Luxor
Valea Regilor
Localitatea Sharm El Sheikh
Piramidele din Giza
Sezonul cald incepe inca din luna martie si dureaza pana in luna noiembrie, cu temperaturi ce ating pragul de 40 de grade in intervalul iunie-august. In lunile de iarna temparatura variaza intre 20-25 grade, ierni caracterizate ca fiind scurte, blande si cu umiditate scazuta.
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
23°
(feb)
25°
(mar)
29°
(apr)
35°
(mai)
39°
(iun)
41°
(iul)
41°
(aug)
41°
(sep)
38°
(oct)
35°
(nov)
30°
(dec)
25°
Temperatura noapte
(ian)
6°
(feb)
7°
(mar)
11°
(apr)
16°
(mai)
20°
(iun)
23°
(iul)
24°
(aug)
24°
(sep)
21°
(oct)
18°
(nov)
12°
(dec)
8°
Temperatura apei
(ian)
20°
(feb)
18°
(mar)
22°
(apr)
23°
(mai)
25°
(iun)
26°
(iul)
27°
(aug)
28°
(sep)
27°
(oct)
27°
(nov)
25°
(dec)
22°
Ore de soare / zi
(ian)
9
(feb)
10
(mar)
10
(apr)
11
(mai)
11
(iun)
12
(iul)
12
(aug)
12
(sep)
11
(oct)
10
(nov)
10
(dec)
9
Zile cu ploaie / luna
(ian)
0
(feb)
0
(mar)
0
(apr)
0
(mai)
0
(iun)
0
(iul)
0
(aug)
0
(sep)
0
(oct)
0
(nov)
0
(dec)
1
Umiditate relativa
(ian)
59%
(feb)
48%
(mar)
39%
(apr)
30%
(mai)
27%
(iun)
30%
(iul)
32%
(aug)
35%
(sep)
42%
(oct)
42%
(nov)
50%
(dec)
57%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Aswan este locul unde puteti face o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine sau o scurta excursie la marele baraj de la Aswan, realizare impresionanta a ingineriei moderne. Tot aici, puteti vizita si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului. Nu uitati, ca pe langa obiectivele turistice, sa va priviti si iubirea in ochi. O privire si o imbratisare in feluca, poate concura foarte usor o plimbare cu o barca obisnuita, sau chiar o gondola.
Localizare:
Aswan, cel mai insorit oras sudic al Egiptului, aflat la mica distanta de Luxor, are o atmosfera specific africana. In Aswan, Nilul ofera cel mai frumos peisaj, curgand printre stanci de granit si desert. Doua insule de smarald acoperite cu oaze de palmieri si plante tropicale se remarca: insula Elephantine si insula Kitchener. Aceasta din urma este cunoscuta pentru gradinile si plantele exotice plantate de generalul britanic Kitchener si care continua sa infloreasca si astazi.
Gastronomie:
Bucataria egiptena este caracterizata de feluri precum Ful Medames, Kushari si Molokhia, dar se aseamana si cu mancarurile din estul Mediteranei, precum Kebab si falafel. Painea este un aliment de baza, consumat la toate mesele egiptenilor. Masa clasei muncitoare si a locuitorilor de la sate consta in paine si fasole, foarte putin imbogatite. Painea locala este o turta mai tare, numita Eish Masri sau Eish Baladi. Guvernul egiptean a subventionat painea, pentru ca acesta sa fie accesibila si celor saraci, insa o mare criza a dus in 2008 la cozi lungi in locurile unde se vinde paine subventionata, ocazional izbucnind chiar certuri si batai. Majoritatea egiptenilor afirma ca Ful Medames, sau fasolea fava zdrobita, este felul culinar national, spre deosebire de alte tari arabe, in care se foloseste nautul. Se stie ca vechii egipteni consumau foarte multa ceapa si usturoi. Si astazi se consuma usturoi zdrobit, impreuna cu ierburi aromatice, in salata de rosii sau ca umplutura pentru vinete fierte. Usturoiul si coriandru fiert se adauga in Mulukhiyya, o supa facuta din frunze verzi, taiate marunt. Kushari este alcatuit din linte bruna, macaroane, orez, naut si un sos de rosii picant. Alte feluri populare includ Kebab si Kofta, de obicei din carne de miel maruntita si pusa pe frigarui. Egiptenii sunt faimosi pentru umplutura de orez picant pentru ardei verde, vinete si rosii, pentru a face Mahshi. Mahshi se mai poate face si in frunze de vita de vie (Mahshi Warraq Enab) sau in foi de varza (Mashshi Koronb). Desi Ramadanul este o perioada de post, atunci egiptenii se concentreaza mai mult pe felurile culinare, deoarece toata familia se reuneste pentru a lua masa, chiar dupa apus. Exista cateva deserturi care se consuma aproape exclusiv in Ramadan, cum ar fi Kanafeh si Atayef. In aceasta luna multi egipteni ofera cate o masa celor saraci, de obicei intr-un cort pe strada, numit Maedat Al Rahman (masa Domnului cel Milostiv).
Caracteristici speciale:
Cea mai mare influenta in Egipt o reprezinta islamismul, multe obiceiuri si credinte fiind legate de aceasta religie. Oamenii sunt in general prietenosi si ospitalieri si asteapta reciprocitate din partea vizitatorilor. Datorita religiei musulmane, imbracamintea trebuie sa fie conservatoare, iar femeile sa nu intre descoperite in lacasuri de cult sau orase. Stilul de imbracaminte occidental este acceptat doar in Cairo, Alexandria si alte destinatii turistice. Fumatul este ceva foarte comun. Bacsisul este un stil de viata in Egipt. Daca cineva depune pentru altcineva un mic efort, se asteapta sa primeasca bacsis. Acest obicei nu este o obligatie, insa lasa o impresie buna si multi egipteni sunt foarte saraci. Aveti grija insa sa nu oferiti monede sau bancnote foarte mici, caci reprezinta o insulta.