Turcia
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
611 rezultate gasite
611 rezultate gasite
Localitatea Bodrum
Castelul din Bodrum sau Castelul Sfantul Petru
Mausoleul din Halicarnas
Morile de vant din Bodrum
Plaja Gumbet
Poarta Myndos din Bodrum
Regiunea Antalya
Pamukkale
Regiunea Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi)
Plimbare cu vaporul
Regiunea Istanbul si imprejurimi
Baia Turceasca
Temperaturi de peste 34 de grade se regasesc in lunile de vara (iunie, iulie, august), luna cea mai fierbinte fiind luna iulie, de asemenea - cu cele mai multe ore de soare, cea mai ridicata temperatura a apei, dar si luna cu cele mai scazute sanse de precipitatii. Prin urmare, aceasta este perioada ideala pentru o vacanta in Bodrum. Lunile de iarna sunt cele mai reci si cu cele mai multe zile de precipitatii.
Temperaturi de peste 34 de grade se regasesc in lunile de vara (iunie, iulie, august), luna cea mai fierbinte fiind luna iulie, de asemenea cu cele mai multe ore de soare, cea mai ridicata temperatura a apei, dar si luna cu cele mai scazute sanse de precipitatii. Lunile de iarna sunt cele mai reci si cu cele mai multe zile de precipitatii.
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
14°
(feb)
15°
(mar)
16°
(apr)
20°
(mai)
24°
(iun)
28°
(iul)
31°
(aug)
31°
(sep)
27°
(oct)
23°
(nov)
19°
(dec)
16°
Temperatura noapte
(ian)
8°
(feb)
8°
(mar)
9°
(apr)
13°
(mai)
16°
(iun)
20°
(iul)
22°
(aug)
22°
(sep)
20°
(oct)
16°
(nov)
13°
(dec)
10°
Temperatura apei
(ian)
17°
(feb)
16°
(mar)
16°
(apr)
17°
(mai)
19°
(iun)
21°
(iul)
23°
(aug)
25°
(sep)
24°
(oct)
22°
(nov)
20°
(dec)
18°
Ore de soare / zi
(ian)
4
(feb)
5
(mar)
6
(apr)
8
(mai)
10
(iun)
12
(iul)
12
(aug)
11
(sep)
10
(oct)
8
(nov)
6
(dec)
4
Zile cu ploaie / luna
(ian)
14
(feb)
11
(mar)
10
(apr)
6
(mai)
5
(iun)
1
(iul)
0
(aug)
0
(sep)
1
(oct)
6
(nov)
9
(dec)
14
Umiditate relativa
(ian)
73%
(feb)
70%
(mar)
68%
(apr)
66%
(mai)
65%
(iun)
61%
(iul)
59%
(aug)
61%
(sep)
64%
(oct)
68%
(nov)
72%
(dec)
73%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Asezare
Peninsula Bodrum, se afla situata in sud-vstul Turciei, pe coastele Marii Egee, cel mai important oras din aceasta regiune, fiind orasul cu acelasi nume.
Zone turistice
Zona cu cel mai mare interes turistic, este cea a orasului Bodrum, unde reprezentative sunt obiectivele turistice si baile turcesti. Cea mai impresionanta cladire din oras este Castelul Sf. Petru (sau Castelul Bodrum), vizibil din orice punct al orasului, datand di epoca medievala si fiind in stransa conexiune cu Cavalerii ce construiau spitale si biserici.
Insula Iepurilor este foarte cunoscuta in Bodrum, se afla langa staiunea Gumusluk, se poate ajunge pe insula direct de pe continent, este foarte interesanta mai ales pentru copii, datorita numarului mare de iepuri ce traiesc aici.
Un alt obiectiv, este Mausoleul Halicarnassus, ca fiind cunoscut drept un mormant de dimensiuni foarte mari, inalt de 45 de metrii, realizat pentru rege si sotia sa.
Pentru ce renumita
Regiunea turistica, este cunoscuta mai ales datorita localitatii Bodrum, un oras pitoresc, pe tarmul Marii Egee, cu o atmosfera boema, cu arhitectura tipic mediteraneeana, foarte cunoscut si datorita faptului ca aici s-a nascut istoricul grec Herodot, si Mausoleului din Halicarnas, care a fost declarat una dintre cele sapte minuni ale lumii. Staiunile din imprejurimi fascineaza prin plajele lor de nisip si frumusetea naturala a locurilor.
Gastronomie
Bucataria turceasca este descrisa ca o fuziune intre bucataria Asiei Centrale, Orientului Mijlociu si cea mediteraneeana. Compoltul de fructe este folosit alaturi de pilaf si mancarurile cu carne, vinetele sunt ingrediente foarte des utilizate in musaca, kebab, iar legumele si verdeturile sunt nelipsite din zonele de coasta ale Marii Mediterane si Marii Egee. Sosurile din lapte si iaurtul denumit ayran, insotesc mancarurile cu carne si orezul. Ca si preparate din carne, cel mai utilizat este mielul, oaia, iar in zonele de coaste datorita influentelor balcanice nu lipseste pestele, si fructele de mare.
Limba:
Turca (oficiala), kurda, araba,armeana si greaca
Moneda:
Lira turceasca (moneda oficiala), euro si dolari (monede acceptate)
Fus orar:
+2ore GMT
Etnii:
Turci, kurzi, armeni, greci
Religie:
Islamism 98%, crestinism, iudaism