Egipt
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
371 rezultate gasite
371 rezultate gasite
Regiunea Cairo si imprejurimi
Moscheea din Alabastru
Sfinxul din Giza
Localitatea Alexandria
Biblioteca din Alexandria
Citadela Qait Bey din Alexandria
Localitatea Cairo
Bazarul Khan al Khalili
Muzeul de Egiptologie
Regiunea Aswan
Abu Simbel
Regiunea Luxor
Templele din Karnak
Localitatea Alexandria
Gradinile si Palatul Montazah
Localitatea Cairo
Muzeul National al Egiptului
Localitatea Luxor
Templul lui Hathor
Templul Luxor
Valea Regilor
Localitatea Sharm El Sheikh
Piramidele din Giza
Climatul din aceasta zona este caracterizat prin veri lungi si fierbinti, iar iernile sunt scurte si putin mai racoroase. Cea mai buna perioada pentru a merge in Cairo este din luna septembrie pana in luna martie cand temperaturile nu sunt asa ridicate, sezonul fierbinte cu disconfort termic incepe din luna aprilie si dureaza pana in luna septembrie (temperaturi de 30-40 grade).
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
19°
(feb)
21°
(mar)
24°
(apr)
28°
(mai)
33°
(iun)
35°
(iul)
35°
(aug)
35°
(sep)
32°
(oct)
30°
(nov)
26°
(dec)
21°
Temperatura noapte
(ian)
9°
(feb)
9°
(mar)
11°
(apr)
14°
(mai)
18°
(iun)
20°
(iul)
22°
(aug)
22°
(sep)
20°
(oct)
18°
(nov)
14°
(dec)
10°
Temperatura apei
(ian)
20°
(feb)
18°
(mar)
22°
(apr)
23°
(mai)
25°
(iun)
26°
(iul)
27°
(aug)
28°
(sep)
27°
(oct)
27°
(nov)
25°
(dec)
22°
Ore de soare / zi
(ian)
8
(feb)
9
(mar)
9
(apr)
11
(mai)
11
(iun)
13
(iul)
13
(aug)
12
(sep)
11
(oct)
10
(nov)
9
(dec)
8
Zile cu ploaie / luna
(ian)
3
(feb)
2
(mar)
2
(apr)
1
(mai)
1
(iun)
0
(iul)
0
(aug)
0
(sep)
0
(oct)
1
(nov)
1
(dec)
3
Umiditate relativa
(ian)
55%
(feb)
48%
(mar)
45%
(apr)
38%
(mai)
34%
(iun)
38%
(iul)
45%
(aug)
49%
(sep)
50%
(oct)
49%
(nov)
53%
(dec)
56%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Localizare:
Cairo (??????? sau Al-Q?hirah în arab?, însemnând „cea triumf?toare”, „cea înving?toare”) este capitala Egiptului cu o popula?ie estimat? între 16 ?i 20 de milioane de locuitori ?i o suprafa?? de 453 km 2. Este cel mai mare ora? din Africa. Ora?ul este sediul Ligii Arabe. De?i tradi?iile sale nu dateaz? din antichitate, perioad? ale c?rei vestigii sunt omniprezente în Egipt, cea mai mare metropol? a Africii ?i a Orientului Apropiat r?mâne, de secole, centrul cultural, ?i nu numai, al lumii arabe. Piramidele din Giza, care, împreun? cu ora?ul Cairo, formeaz? un uria? organism urban, exponatele din Muzeul Cairo ?i statuia lui Ramses din fa?a g?rii Centrale sunt puncte de atrac?ie istorice importante pentru turi?ti. În schimb, moscheile, bazarele ?i zgârie-norii moderni de pe malul Nilului alc?tuiesc lumea arab? contemporan?.
Gastronomie:
Bucataria egiptena este caracterizata de feluri precum Ful Medames, Kushari si Molokhia, dar se aseamana si cu mancarurile din estul Mediteranei, precum Kebab si falafel. Painea este un aliment de baza, consumat la toate mesele egiptenilor. Masa clasei muncitoare si a locuitorilor de la sate consta in paine si fasole, foarte putin imbogatite. Painea locala este o turta mai tare, numita Eish Masri sau Eish Baladi. Guvernul egiptean a subventionat painea, pentru ca acesta sa fie accesibila si celor saraci, insa o mare criza a dus in 2008 la cozi lungi in locurile unde se vinde paine subventionata, ocazional izbucnind chiar certuri si batai. Majoritatea egiptenilor afirma ca Ful Medames, sau fasolea fava zdrobita, este felul culinar national, spre deosebire de alte tari arabe, in care se foloseste nautul. Se stie ca vechii egipteni consumau foarte multa ceapa si usturoi. Si astazi se consuma usturoi zdrobit, impreuna cu ierburi aromatice, in salata de rosii sau ca umplutura pentru vinete fierte. Usturoiul si coriandru fiert se adauga in Mulukhiyya, o supa facuta din frunze verzi, taiate marunt. Kushari este alcatuit din linte bruna, macaroane, orez, naut si un sos de rosii picant. Alte feluri populare includ Kebab si Kofta, de obicei din carne de miel maruntita si pusa pe frigarui. Egiptenii sunt faimosi pentru umplutura de orez picant pentru ardei verde, vinete si rosii, pentru a face Mahshi. Mahshi se mai poate face si in frunze de vita de vie (Mahshi Warraq Enab) sau in foi de varza (Mashshi Koronb). Desi Ramadanul este o perioada de post, atunci egiptenii se concentreaza mai mult pe felurile culinare, deoarece toata familia se reuneste pentru a lua masa, chiar dupa apus. Exista cateva deserturi care se consuma aproape exclusiv in Ramadan, cum ar fi Kanafeh si Atayef. In aceasta luna multi egipteni ofera cate o masa celor saraci, de obicei intr-un cort pe strada, numit Maedat Al Rahman (masa Domnului cel Milostiv).
Caracteristici speciale:
Datorita religiei musulmane, imbracamintea trebuie sa fie conservatoare, iar femeile sa nu intre descoperite in lacasuri de cult sau orase. Stilul de imbracaminte occidental este acceptat doar in Cairo, Alexandria si alte destinatii turistice. Fumatul este ceva foarte comun. Bacsisul este un stil de viata in Egipt. Daca cineva depune pentru altcineva un mic efort, se asteapta sa primeasca bacsis. Acest obicei nu este o obligatie, insa lasa o impresie buna si multi egipteni sunt foarte saraci. Aveti grija insa sa nu oferiti monede sau bancnote foarte mici, caci reprezinta o insulta.