Oferte Canada

Canada

Care este topul hotelurilor din Canada?

2324 rezultate gasite

Lhotel

Montreal, Canada, Canada  

Opus

Vancouver, Canada, Canada  

2324 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Canada?

Care sunt conditiile de intrare in Canada?

Alte informatii despre Canada

Descriere generala:

Canada este unul din cele mai mari state ale lumii, e de fapt al doilea stat ca marime din lume, dupa Rusia.

Asezare:

Situat in partea de nord a continentului american, avand la est Oceanul Atlantic, la nord Oceanul Artic iar la vest Oceanul Pacific.

Capitala:

Ottawa

Suprafata:

9,984,670 km² (locul 2 in lume)

Clima:

Variaza de la sud la temperat în subarctic si Arctic în nord.

Istorie:

Primii locuitori ai Canadei se pare ca au venit peste Stramtoarea Bering din Siberia in timpul ultimei Ere Glaciare. In regiunile nordice indepartate din America de Nord s-au descoperit peste 10 grupuri distincte de inuiti (eschimosi). Primii europeni care au ajuns in Canada erau descendenti ai marinarilor nordici care populau Islanda si Groenlanda in secolele IX si X. S-au identificat ramasitele a trei asezari nordice pe malul de est al continentului, insa acestea nu erau permanente. Urmatorul val de europeni au fost condusi de navigatorul italian Giovanni Caboto, acestia incercand sa gaseasca pasajul de nord-vest spre Asia, in 1497. In urmatorii 100 de ani, in Newfoundland s-au stabilit francezi si englezi atrasi de apele bogate in peste. Populată la început în mod exclusiv de populaţie aborigenă, Canada a fost fondată sub forma unei uniuni de colonii britanice, unele dintre ele transformate din foste colonii franceze. Ca formă de organizare statală, Canada este, din 1867, un dominion britanic. În realitate, Canada şi-a obţinut independenţa de Marea Britanie în mod paşnic, printr-un proces gradual început cu întemeierea Canadei în 1867 şi definitivat în 1982, când Canada a obţinut dreptul de a-şi modifica propria constituţie. Cele mai importante trei acte normative care au consolidat independenţa sunt British North America Act (Documentul ce ratifică independenţa Canadei), 1 iulie 1867, Statute of Westminster, 11 decembrie 1931, Canada Act, 17 aprilie 1982. În prezent, Canada este un stat independent, membru fondator al ONU, al Commonwealth şi al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), membru al NATO şi OSCE, membru al forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), membru al Organizaţiei Statelor Americane (OSA), membru al Consiliului Arctic şi o societate diversificată care întreţine relaţii strânse cu alte populaţii la scară planetară.

Economie:

Țară industrializată și avansată tehnologic, Canada este un exportator de energie datorită rezervelor considerabile de combustibili fosili și a generării de energie nucleară și hidroelectrică. Economia diversificată se bazează mult pe abundența resurselor naturale și a comerțului extern, în special cu Statele Unite, cu care Canada are o relație complexă și de lungă durată, relație care poate fi descrisă drept cel mai strâns și mai vast parteneriat comercial din istorie.

Turism:

Canada are o mostenire vasta si bogata, cu o comoara de atractii faimoase si locuri interesante de vizitat, inclusiv Muntii Canadei, Cascada Niagara, Raul Sf. Laurentiu, Golful Hudson, Montreal, Ottawa, Toronto, Quebec, Noua Scotie, Vancouver, Manitoba si Alberta.

Populatie:

34.717.000

Limba:

Engleza (oficial) 59.3%, Franceza (oficial) 23.2%, altele 17,5%

Moneda:

Dolar canadian

Fus orar:

Este de la GMT -3,5 pana la GMT -8.

Etnii:

Insulele Britanice origine 28%, origine franceza 23%, 15% alte Europene, amerindiene 2%, alte, în cea mai mare parte din Asia, Africa, Arabe 6%, 26% amestec de fundal

Religii:

Romano-Catolica 42.6%, Protestanti 23,3% (inclusiv Biserica Unit 9,5%, Romanian 6.8%, baptisti 2,4%, Luterana 2%), alte Christian 4.4%, Musulmani 1,9%, alte si nespecificate 11,8%, nici unul de 16% (2001 recensamânt).

Caracteristicile poporului:

76% din populatia canadiana locuieste in mediu urban in special in sud, Ontario fiind provincia cea mai populata cu peste 10 milioane de locuitori, urmata de Quebec cu 7,2 mil loc. si Columbia Britanica cu 3,5 mil. loc.

Transport:

Ca peste tot, şi în Canada există diverse mijloace de transport în comun. În oraşele mari ca şi Toronto, Montreal sau Vancouver există diverse variante de autobuze, trenuri sau metrouri, iar în oraşele mici există la fel autobuze sau trenuri pentru navetă. Pentru distante mai lungi puteti merge cu autobuzul, puteţi găsi lista cu companiile de autobuze în cartea de telefon / pagini aurii cu trenul, VIA Rain e cea mai mare companie feroviară canadiană pe calea aerului – mulţi canadieni preferă să călătorească cu avionul, interesaţi-vă la companiile aeriene de cele mai bune oferte.

Gastronomie:

Obiceiurile culinare variaza in Canada potrivit zonei. "Brewis" (cod) este preferat in Newfoundland. "Clambakes" este o specialitate populara in Insula Printul Edward. Quebec areo bucatarie distinctiv franceza. Felurile populare includ "tourtiere" (o placinta cu carne) si "ragout de boulettes et de pattes do cochon" (tocana cu galuste si picioare de porc). Quebec este faimos si pentru siropul de artar. Doua dintre felurile preferate in zona Ontario sunt friptura de fazan si placinta cu dovleac. Alberta este faimos pentru carnea vitelor hranite cu cereale. Carnea de elan si pestele sunt foarte raspandite in Northwest Territories.

Cultura:

Candienii sunt mândri de moştenirea sa multiculturală. O mulţime de etnii şi culturi coexistă în Canada într-o armonie. Diversitatea societăţii canadiene este încurajată de Carta Canadiană a Drepturilor şi Libertăţilor şi de Legea cu privire la multiculturalism. Aceste legi declară libertatea canadienilor în cea ce priveşte promovarea şi împărtăşirea patrimoniului multicultural. Un al component major al moştenirii canadiene multiculturale este cultura aborigenilor, care au locuit pe teritoriul Canadei mii de ani până la sosirea primilor imigranţi. Populaţia originară canadiană se bucură de careva drepturi suplimentare, care permit acestora păstrarea culturii şi limbii natale, precum şi posibilitatea de a beneficia de o anumită independenţă. Fiecare an în luna mai în regiunea St. Catharines se desfăşoară Festivalul de Arte, sponsorizat de imigranţi din toate ţările lumii, în cadrul căruia este organizată parada şi ziua uşilor deschise. În această zi sunt prezentate muzica, dansurile, artefactele şi bucatele caracteristice diferitor ţări. Este o bună oportunitate de a afla mai multă informaţie despre culturile reprezentate în St. Catharines!

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp