Cipru
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
739 rezultate gasite
739 rezultate gasite
Regiunea Cipru de Sud
Biserica Angeloskisti
Satul Lefkara
Localitatea Larnaca
Biserica Agios Lazaros
Localitatea Limassol
Castelul Kolossi din Limassol
Regiunea Cipru de Nord
Abatia din Bellapais
Castelul Kantara
Castelul St. Hilarion
In perioada aprilie, mai si luna noiembrie temperatuile nu depasesc 25 de grade, sezonul cald incepe din luna iunie pana in septembrie, cand temperaturile trec usor de pragul de 30 de grade. Cele mai calduroase sunt lunile iulie, august, iar ianuarie si februarie sunt lunile cu cele mai scazute temperaturi (maxime de pana la 17 - 18 grade)
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
17°
(feb)
18°
(mar)
20°
(apr)
23°
(mai)
28°
(iun)
32°
(iul)
35°
(aug)
35°
(sep)
33°
(oct)
29°
(nov)
24°
(dec)
19°
Temperatura noapte
(ian)
6°
(feb)
6°
(mar)
8°
(apr)
11°
(mai)
14°
(iun)
18°
(iul)
21°
(aug)
22°
(sep)
19°
(oct)
15°
(nov)
12°
(dec)
9°
Temperatura apei
(ian)
17°
(feb)
17°
(mar)
18°
(apr)
20°
(mai)
21°
(iun)
24°
(iul)
26°
(aug)
27°
(sep)
26°
(oct)
24°
(nov)
21°
(dec)
19°
Ore de soare / zi
(ian)
6
(feb)
7
(mar)
8
(apr)
9
(mai)
11
(iun)
12
(iul)
13
(aug)
12
(sep)
11
(oct)
9
(nov)
8
(dec)
6
Zile cu ploaie / luna
(ian)
10
(feb)
8
(mar)
5
(apr)
3
(mai)
2
(iun)
1
(iul)
0
(aug)
0
(sep)
1
(oct)
3
(nov)
5
(dec)
9
Umiditate relativa
(ian)
78%
(feb)
76%
(mar)
69%
(apr)
64%
(mai)
57%
(iun)
52%
(iul)
54%
(aug)
56%
(sep)
56%
(oct)
61%
(nov)
71%
(dec)
74%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Daca vizitati Cipru aveti ocazia sa admirati Grecia si Turcia la un loc - plaje mediteraneene insorite, sate incantatoare, ruine ale civilizatiilor antice si cultura locala deosebita. Fiind o insulă care trăieşte mai ales din turism, părţi întregi ale Ciprului au fost „înghiţite" de dezvoltatori agili, dornici să ajungă milionari. În funcţie de cipriotul cu care vorbeşti, aceştia fie au vândut sufletul ţării, fie i-au dat un avânt nou. În zone precum Paphos, Ayia Napa sau Limassol e posibil să aveţi impresia că vă aflaţi într-o suburbie mai însorită a Londrei, întrucât unde vă uitaţi daţi peste un englez. Când însă curiozitatea vă scoate afară din staţiuni, veţi descoperi sătucurile din Peninsula Akamas sau plajele aurii paradisiace. Faceţi o drumeţie prin munţii Troodos şi adulmecaţi parfumul pâlcurilor de lămâi şi mandarini sau căţăraţi-vă pe zidurile castelelor medievale care vă vor dezvălui peisaje senzaţionale! Cipru, membră a Uniunii Europene din anul 2004, este cunoscută, de asemenea, ca frumoasa insulă a Afroditei, oferind o combinaţie fascinantă între apele albastre adânci ale mării şi munţi. Insula are un climat plăcut şi sănătos, cu aproximativ 340 de zile însorite pe an. Principalul centru industrial şi comercial este oraşul Limassol.
Localizare:
Este a treia insulă mediteraneană ca mărime, având o suprafaţă de 9.251 kilometri pătraţi. Este situată la intersecţia a trei continente, şi anume Europa, Asia şi Africa şi în apropierea drumurilor care leagă Europa de Vest de Lumea Arabă şi Orientul Îndepărtat. Este situată la o distanţă de patru ore cu avionul de la Londra, trei de la Moscova şi două din Dubai.
Gastronomie:
Cipriotii consuma carne doar o data pe saptamana, duminica. De obicei masa consta in pui fiert, prajit in sos. Tavvas este carne de miel condimentata cu foarte mult chimion, Afelia este un sote de porc cu vin rosu si soriandru, Psito este o mancare de carne si cartofi facuti in cuptor. La preparare se foloseste ulei din plin. O practica traditionala, dar utilizata tot mai putin, este folosirea grasimii de porc pentru gatit si pentru conservare, in vase mari de ceramica. Astfel se pastreaza carnea, cea de miel fiind foarte sarata, pentru a nu se strica. Aceasta carne, impreuna cu grasimea, se foloseste pentru carnatii Bastourmas Loukaniko. Felurile marine pe care le puteti servi in Cipru de Sud includ calamar si caracatita marinate in vin rosu, iar cel mai traditional peste este codul. Si platica este foarte populara, deoarece este ieftina. Calamarul este prajit in aluat sau umplut cu orez, chimion, cuisoare si poate menta, apoi este prajit. Caracatita este facuta tocana cu vin, morcovi, rosii si ceapa. Cele mai comune legume folosite sunt cartofii in ulei de masline si patrunjel, conopida murata, dovlecei, taro si sparanghel.
Caracteristici speciale:
Pentru unii, Cipru este un loc al petrecerilor. Alţii merg pe mâna broşurilor turistice care-l prezintă drept „Insula Afroditei” şi caută personal locul unde s-ar fi născut, din spuma mării, cea mai frumoasă dintre zeiţe. Indiferent cărei tabere aparţineţi, sunt toate şansele să vă simţiţi grozav în această destinaţie.