Turcia
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
1414 rezultate gasite
Wind Of Cesme
Izmir, Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi), Turcia
Yesil Hotel
Balikesir, Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi), Turcia
Yildizhan Hotel
Izmir, Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi), Turcia
Zena Hotel Adults Only
Cesme, Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi), Turcia
1414 rezultate gasite
Regiunea Egeea Turceasca de Nord (Kusadasi, Izmir, Didim si imprejurimi)
Excursie pe Insula Samos
Orasul antic Efes
Parcul National Dilek
Plimbare cu vaporul
Localitatea Kusadasi
Adaland
Baia turceasca
Horse Safari
Jeep Safari
Regiunea Antalya
Pamukkale
Regiunea Istanbul si imprejurimi
Baia Turceasca
In Kusadasi verile sunt scurte, fierbinti si aride, iar iernile lungi, ploioase si partial innorate. Cele mai mari temperaturi se regasesc in lunile de vara (iunie, iulie august), culminand cu luna augiust cu cea mai ridicata temperatura si aerul cel mai uscat.
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
14°
(feb)
15°
(mar)
16°
(apr)
20°
(mai)
24°
(iun)
28°
(iul)
31°
(aug)
31°
(sep)
27°
(oct)
23°
(nov)
19°
(dec)
16°
Temperatura noapte
(ian)
8°
(feb)
8°
(mar)
9°
(apr)
13°
(mai)
16°
(iun)
20°
(iul)
22°
(aug)
22°
(sep)
20°
(oct)
16°
(nov)
13°
(dec)
10°
Temperatura apei
(ian)
17°
(feb)
16°
(mar)
16°
(apr)
17°
(mai)
19°
(iun)
21°
(iul)
23°
(aug)
25°
(sep)
24°
(oct)
22°
(nov)
20°
(dec)
18°
Ore de soare / zi
(ian)
4
(feb)
5
(mar)
6
(apr)
8
(mai)
10
(iun)
12
(iul)
12
(aug)
11
(sep)
10
(oct)
8
(nov)
6
(dec)
4
Zile cu ploaie / luna
(ian)
14
(feb)
11
(mar)
10
(apr)
6
(mai)
5
(iun)
1
(iul)
0
(aug)
0
(sep)
1
(oct)
6
(nov)
9
(dec)
14
Umiditate relativa
(ian)
73%
(feb)
70%
(mar)
68%
(apr)
66%
(mai)
65%
(iun)
61%
(iul)
59%
(aug)
61%
(sep)
64%
(oct)
68%
(nov)
72%
(dec)
73%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Asezare:
Tarmurile de la Marea Egee au printre cele mai frumoase, plaje, cu ape limpezi si peisaje magnifice. Regiunea turistica corespunde tarmului Marii Egee, cu cele mai importante orase-statiuni de interes turistic: Kusadasi, Izmir si Didim.
Zone turistice:
Zonele de interes turistic din aceasta regiune, sunt orasele statiuni de pe litoralul Marii Egee, orase ca si Kusadasi, Izmir, Didim, Canakkale.
In apropiere de Kusadasi, se pot vizita ruinele orasului Efes, unul dintre cele mai importante orase din Asia Mica, in apropierea caruia se presupune ca s-ar fi descoperit mormantul Sf. Apostol Ioan. Tot aici se poate vizita Casa Fecioarei Maria, Cetatea Bizantina, si ruinele templului zeitei Artemis.
Istoria orasului Izmir isi are radacinile de acum 3000 de ani, i.Hr, atunci fiind consacrata ca si o asezare troiana, la aproape 3 km de noul oras. Printre obiectivele ce merita vizitate raman, Apeductele Romane, Telefericul, Fortareata din Catifea (Katifekale), Districtul Asansor si Piata Konak. Dezvoltarea zonei de tarm, a avut un impact pozitiv asupra vietii de noapte in Izmir, multe cafenele, restaurante fiind amplasate in zona de promenada Kordon.
Orasul Didim a fost populat inca din Neolitic, facandu-se cunoscut datorita constructiei sanctuarului dedicat zeului Apollo. Plajele insorite, ruinele arheologice si traditiile din aceasta zona, sunt pricipalele atractii ale orasului, concurand in ultimii ani cu Bodrum si Kusadasi. Templul lui Apollo, parcul acvatic din Didim, Baile turcesti si , ruinele orasului antic Milet, sunt printre punctele de interes turistic care trebuie vizitate aici.
Pentru ce e renumita:
Tarmul Marii Egee, cu statiunile aferente acesteia, sunt renumite, pentrul plajele insorite, pentru vestigiile arheologice, modalitatea de a imbina istoria antica cu contemporanul si luxul, traditiile locale si centrele comerciale.
Gastronomie:
In bucataria turceasca se intalnesc traditii culinare asiatice ce sunt combinate cu cele meditaraneene, preparate reprezentative sunt: doner kebab, shish kebab, baclava, rahat turcesc - lokum, halva. Fructele sunt folosite foarte mult in preparatele cu carne, precum rodia, smochinele, curmalele, prunele. Se consuma foarte mult pepene rosu, Turcia fiind printre primele locuri la exportul acestuia, citricile, rodiile. De asemenea, specifice zonei sunt mancaruile de musaca cu vinete, salatele de legume cu diverse verdeturi si masline, datorita culturilor extinse de maslini in zonele acestea de tarmuri.
Limba:
Turca (oficiala), kurda, araba,armeana si greaca
Moneda:
Lira turceasca (moneda oficiala), euro si dolari (monede acceptate)
Fus orar:
+2ore GMT
Etnii:
Turci, kurzi, armeni, greci
Religie:
Islamism 98%, crestinism, iudaism