Oferte Finlanda

Finlanda

Care este topul hotelurilor din Finlanda?

294 rezultate gasite

Hotel Oscar

Varkaus, Finlanda, Finlanda  

Hotelli Rakuuna

Lappeenranta, Finlanda, Finlanda  

Imatra Spa Resort

Lappeenranta, Finlanda, Finlanda  

294 rezultate gasite

Ce poti vizita si face in Finlanda?

Obiective turistice

Finlanda

Chemarea Zapezii

Cina in Snowland - Iglu-Restaurant

Cross-Country Skiing

Gradina Zoologica polara

Plimbare la lumina lunii cu vizita la o coliba lapona

Safari la lumina lunii pe snowmobile

Safari pe snowmobil in padure

Satul lui Mos Craciun & Santa Park

Vizita la o ferma de husky

Care sunt cele mai populare regiuni din Finlanda?

Care sunt conditiile de intrare in Finlanda?

Alte informatii despre Finlanda

Asezare:
In nordul Europei, invecinandu-se la vest cu Suedia, la est cu Rusia, la nord cu Norvegia si la sud cu Estonia.

Suprafata:
338,145 km²

Clima:
Temperata la sud cu influente marine. La nord, climat subpolar. Veri scurte si calde, ierni aspre. Temperaturile medii multianuale in Helsinki variaza intre -3°C in ianuarie si +18°C in iulie.

Istorie:
In secolul IX populatiile sosite in Finlanda din zona lacului Ladoga si din Scandinavia i-au impins pe laponi departe, spre nord. Vecinii lacomi si invrajbiti – puternica Rusie la est, Suedia la vest si Norvegia la nord – au avut intotdeauna o mare influenta asupra destinului Finlandei. In secolul XII si-au facut aparitia in Finlanda misionarii suedezi, care au crestinat populatia locala. In timpul Razboiului Nordului (1700-1721), intregul teritoriu finlandez a fost ocupat de Rusia. In anul 1809, tarul Alexandru I a preluat titlul de Mare Print al Finlandei, iar tara e devenit parte autonoma a taratului. Profitand de tulburarile cauzate de Revolutia din Octombrie din Rusia, Finlanda si-a declarat independenta la 6 decembrie 1917. Ca urmare a razboiului fino-sovietic, Finlanda a pierdut, in favoarea Rusiei, o zecime din teritoriul sau in 1940, iar apoi s-a declarat de partea Germaniei hitleriste. Dupa razboi finlandezii si-au aparat suveranitatea din toate puterile, s-au straduit sa mentina relatii de buna vecinatate cu URSS si au ramas neutri din punct de vedere militar. Principiul neutralitatii este respectat pana in prezent, in ciuda faptului ca Finlanda a devenit membra a Uniunii Europene in 1995. Populatia autohtona de eschimosi din regiunile arctice (aprox 150.000 de locuitori) a solicitat ajutor din partea ONU in lupta pentru conservarea culturii sale, amenintate de incalzirea climei. Banchiza glaciara de la suprafata marii este din ce in ce mai subtire, iar pe alocuri lipseste cu desavarsire, fapt care pune in pericol viata vanatorilor si duce la disparitia focilor si a altor animale. Vara, gheata permanenta dispare, ceea ce provoaca eroziunea rapida a tarmului si forteaza numeroase grupuri sociale sa migreze.

Economie:
Finlandezi au reusit sa transforme remarcabil o economie bazata pe agricultura intr-una moderna si diversificata. Aproape 68% din suprafata tarii este acoperita de paduri. Industria lemnului reprezinta baza economiei finlandeze. Cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost urmat de o industrializare rapida si de inflorirea tarii. La inceputul anilor ’90 a intervenit criza economica determinata de prabusirea schimburilor comerciale cu URSS, criza depasita inainte de sfarsitul secolului XX. Industria: electronica (telefoanele Nokia), navala, extractiva, textila, alimentara (lactate). Pescuit. Turism.

Clima:
Temperata la sud cu influente marine. La nord, climat subpolar. Veri scurte si calde, ierni aspre. Temperaturile medii multianuale in Helsinki variaza intre -3°C in ianuarie si +18°C in iulie.

Populatie:
5,274,820

Limba:
Finlandeza 93.4% (oficiala), suedeza 5.9% (oficiala), mici comunitati de vorbitori de limba rusa.

Moneda:
Euro (EUR)

Fus orar:
+2 ore GMT

Etnii:
Finlandezi 93%, suedezi 6%, altii 1%.

Religii:
Protestanti (Luterani) 84.2%, Ortodoxi 1.1%, atei 13.5%

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp