Oferte Halkidiki

Grecia

Care este topul hotelurilor din regiunea Halkidiki?

920 rezultate gasite

Vila Stela

Pefkohori, Halkidiki, Grecia  

Vila Vilar

Pefkohori, Halkidiki, Grecia  

Vilar Studios&Aparts

Hanioti / Chaniotis, Halkidiki, Grecia  

Villa Akti Elias

Elia Nikitis, Halkidiki, Grecia  

Villa Anna

Kallithea, Halkidiki, Grecia  

Villa Eleni

Polychrono, Halkidiki, Grecia  

Villa Kassandra

Hanioti / Chaniotis, Halkidiki, Grecia  

Villa Konvos

Polychrono, Halkidiki, Grecia  

Villa Maria

Mola Kaliva, Halkidiki, Grecia  

Villa Toroneos

Polychrono, Halkidiki, Grecia  

Village Mare Metaxia

Nikiti - Sithonia, Halkidiki, Grecia  

Villas Hanioti

Hanioti / Chaniotis, Halkidiki, Grecia  

Virginia

Nikiti - Sithonia, Halkidiki, Grecia  

Vozina Hotel

Nikiti - Sithonia, Halkidiki, Grecia  

920 rezultate gasite

Cum este vremea in Halkidiki, (Grecia) si care sunt temperaturile medii?

Cele mai ridicate temperaturi se regasesc in lunile iulie-august, cu valori ce trec de 28 de grade, valorile optime ale temperaturilor incepand din luna mai pana in septembrie, variind intre 20-25 grade. Precipitatiile sunt prezente pe tot parcursul anului, cu precadere in lunile de iarna, si mult mai reduse in lunile de vara.

ian

feb

mar

apr

mai

iun

iul

aug

sep

oct

nov

dec

temperatura maxima Temperatura zi

(ian)

(feb)

12°

(mar)

14°

(apr)

20°

(mai)

25°

(iun)

29°

(iul)

32°

(aug)

32°

(sep)

28°

(oct)

22°

(nov)

16°

(dec)

11°

temperatura minima Temperatura noapte

(ian)

(feb)

(mar)

(apr)

10°

(mai)

14°

(iun)

18°

(iul)

21°

(aug)

21°

(sep)

17°

(oct)

13°

(nov)

(dec)

temperatura apa Temperatura apei

(ian)

12°

(feb)

12°

(mar)

13°

(apr)

14°

(mai)

18°

(iun)

22°

(iul)

24°

(aug)

25°

(sep)

23°

(oct)

20°

(nov)

16°

(dec)

14°

ore de soare Ore de soare / zi

(ian)

4

(feb)

5

(mar)

5

(apr)

8

(mai)

7

(iun)

10

(iul)

12

(aug)

11

(sep)

8

(oct)

6

(nov)

4

(dec)

4

zile cu ploaie Zile cu ploaie / luna

(ian)

6

(feb)

6

(mar)

7

(apr)

7

(mai)

6

(iun)

6

(iul)

4

(aug)

3

(sep)

4

(oct)

6

(nov)

7

(dec)

8

umiditate Umiditate relativa

(ian)

78%

(feb)

71%

(mar)

69%

(apr)

67%

(mai)

66%

(iun)

56%

(iul)

51%

(aug)

52%

(sep)

60%

(oct)

69%

(nov)

76%

(dec)

78%

Care sunt conditiile de intrare in Halkidiki?

Alte informatii despre Halkidiki

Asezare

Peninsula Calcidica sau Halkidiki, este o regiune peninsulara din Nordul Greciei, ce face parte din Regiunea Macedonia Centrala, si este formata din trei peninsule ce se intind ca niste degete in Marea Egee. In vest este Peninsula Kassandra, la mijloc Sithonia, iar Athos la est. Este situata foarte aproape de orasul Salonic, unde exista si aeropot.

Zone turistice

Peninsula Kassandra este una dintre cele mai faimoase zone din Halkidiki, dezvoltata in mod special pentru turism - facilitati foarte bine organizate, hoteluri de lux si centre de divertisment. Plajele au nisip auriu si deseori padurile de pin inainteaza pana in mare. Este o zona foarte aglomerata, preferata de turisti, fiind una dintre cele mai renumite destinatii din Grecia. Cea mai cunoscuta statiune de aici este Kallithea, in traducere insemnand "priveliste minunata", fiind un puct de atractie turistica important, care vin sa se bucure de plajele minunate de aici si descoperiri arheologice.

Afitos, un alt orasel grecesc din Peninsula Kassandra, este un oras traditional cu stradute pietruite, case construite in stil mediteraneean, cu numeroase taverne. localuri si restaurante ce se incadreaza in decorul medieval.

Hanioti, este o alta asezare, aproape de Salonic, este o localitate cosmopolita, caracterizata prin ape cristaline, vegetatie bogata si plaja distinsa cu Blue Flag.

Satul Nea Potidea, este construit pe urmele unei vechi asezari corintiene cu acelasi nume, cunoscut datorita canalului Potidea ce separa Peninsula Kassandra de partea continentala.

Sithoniase afla in mijloc si este asemanatoare cu peninsula Kassandra in ceea ce priveste frumusetea peisajelor - porturi pitoresti, golfuri izolate, paje cu nisip langa plantatii de maslini, sate linistite de pescari si apa marii colorata in verde si albastru. Toroni, este o staiune micuta, fiind cunoscuta datorita faputului ca are cea mai intinsa plaja (2,5 km), de fapt intrgul sat se intinde de-a liungul plajei, neavnad o piata centrala. A fost o asezare importanta in perioada antica, inca se pot vizita ruinele fortului, iar pentru cei pasionati de snorkeling, se pot vizita ruinele agorei de sub apa. Tot aici, exista un cimitir cu 134 de morminte ce daeaza din Epoca de Fier.

Athos, cea de-a treia peninsula, este regiune autonoma dedicata in intregime rugaciunii si slujirii Domnului. Muntele Sfant este delimitat printr-o linie imaginara intre "Fragokastro" pe coasta de vest si capul Arapis in partea opusa. Aceasta regiune poate fi comparata cu un Vatican al Romei, mult mai strict - accesul este interzisa femeilor, iar barbatii nu pot ramane pentru mai mult de 4 zile, fara aprobare speciala. Cu toate acestea, puteti admira manastirile cocotate pe stanci intr-o excursie cu barca in jurul peninsulei.

Halkidiki reprezinta o zona ideala de statiuni turistice, cu locuri minunate, fiind înconjurata de paduri de brad si zone viticole. Turistii au posibilitatea de a gasi si alege între locuri de cazare de lux si calitate (hoteluri, suite, apartamente mobilate, studio-uri, vile, camere de închiriat, camping) precum si o sumedenie de hoteluri mai ieftine, aceptabile ca pret.

Pentru ce este renumita

Regiunea este cunoscuta datorita Muntelui Sfant, aici se afla singurul loc din Grecia Dedicat in totalitate rugaciunii si presfintirii lui Dumnezeu. Tot aici se afla cea mai veche descoperire a unui craniu ce apartine unui om din Neanderthal, despre care se spune ca a trait acum 700.000 de ani. Un alt element ce face regiunea faimoasa, este vestita plaja "Orange Beach" cu nisip portocaliu. Tot aici, pe bratul Sithonia, exista un Parc National, unde marea se imbina cu muntele, iar soseaua intretaie muntele care creste in altitudine/

Gastronomie:

Mancarurile din peste si din carne de miel sunt specialitatile zonei. La acestea se aduga numeroase preparate din carne de porc si salate traditionale. Foarte multe feluri de mancare traditionala si bauturi specifice zonei sunt servite intr-o atmosfera specifica localurilor grecesti, muzica fiind un element nelipsit. In Halkidiki, servirea mesei este un adevarat moment de relaxare care trebuie savurat, mai ales daca este vorba despre o terasa cu vedere spre mare. Orice masa greceasca incepe cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata (salata de vinete), tzadziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).

Foarte popular este gyro, saorma greceasca, dar si Sovlaki (frigarui grecesti). Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca. Sa nu uitam deserturile: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome. Ouzo este bautura traditionala greceasca - este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale. Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita "elixirul vietii", "nectarul zeilor" sau "taria binecuvantata".

Limba:
Limba oficiala: greaca, alte limbi vorbite: engleza, franceza

Moneda:
Euro (EUR)

Fus orar:
+2 GMT (aceeasi ora ca in Romania)

Etnii:
Grecii 98%, alte etnii: turci, albanezi, armeni, bulgari etc.

Religii:
Ortodocsi greci 98%, musulmani, alte religii 0.7%

 

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp