Grecia
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
897 rezultate gasite
897 rezultate gasite
Regiunea Insula Corfu
Croaziera spre Insulele Paxos
Localitatea Corfu
Manastirea Panagia
Manastirea Vlaherna
Palatul imparatesei Sissi
In Corfu verile sunt scurte, fierbinti, iar iernile sunt lungi, reci, cu precipitatii si vant. Lunile cele mai calduroase, sunt lunile de vara, iulie si august (temperaturi ce trec usor de 30 grade), lunile ianuarie-martie si septembrie- decembrie au cele mai multe sanse de precipitatii abundente.
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
14°
(feb)
15°
(mar)
16°
(apr)
19°
(mai)
23°
(iun)
28°
(iul)
31°
(aug)
32°
(sep)
28°
(oct)
23°
(nov)
19°
(dec)
16°
Temperatura noapte
(ian)
6°
(feb)
6°
(mar)
8°
(apr)
10°
(mai)
13°
(iun)
17°
(iul)
19°
(aug)
19°
(sep)
17°
(oct)
14°
(nov)
11°
(dec)
8°
Temperatura apei
(ian)
14°
(feb)
14°
(mar)
14°
(apr)
16°
(mai)
18°
(iun)
21°
(iul)
23°
(aug)
24°
(sep)
23°
(oct)
21°
(nov)
18°
(dec)
16°
Ore de soare / zi
(ian)
4
(feb)
5
(mar)
6
(apr)
8
(mai)
9
(iun)
11
(iul)
12
(aug)
11
(sep)
9
(oct)
7
(nov)
4
(dec)
3
Zile cu ploaie / luna
(ian)
15
(feb)
14
(mar)
12
(apr)
10
(mai)
6
(iun)
3
(iul)
1
(aug)
2
(sep)
6
(oct)
11
(nov)
15
(dec)
17
Umiditate relativa
(ian)
81%
(feb)
74%
(mar)
74%
(apr)
71%
(mai)
65%
(iun)
52%
(iul)
47%
(aug)
45%
(sep)
58%
(oct)
73%
(nov)
82%
(dec)
82%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Asezare
Insula Corfu este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei, denumita si "Insula Verde",situata in Marea Ionica, foarte aproape de Albania, intre coasta vestica a Italiei si a Greciei.
Zone turistice
Punctul forte al insulei il reprezinta diversitatea, indiferent in care parte a insulei te afli, exista statiuni special amenajate pentru familii, sau pentru tineri dornici de distractie. Te poti bucura aici de peisajele muntoase, apele limpezi ale marii, nisipul fin sau plaje salbatice, cu statiuni luxoase si de bun gust.
Orasul Corfu, capitala si port principal, imbina modernul cu traditionalul, are amprenta unei arhitecturi influentate de dominatiile siciliene, venetiene,franceze si engleze. Vechea fortareata sau citadela a fost constuita in 1546 de catre venetieni pe locul unui vechi castel, in interiorul cetatii, se regaseste o mica biserica construita de catre britanici in stilul doric.
Esplanada, este a doua piata ca marime din Europa, definita ca un vast spatiu verde ideal pentru promenada, este cel mai aglomerat loc din oras, presarat de cafenele, puburi si terase.
Biserica Sf. Spyridon, este denumita dupa numele patronului insulei, in interiorul careia se afla ramasitele sfantului. Se spune ca acesta a fost pastor in Cipru, care a trait in secolul al II-lea d.Hr., apoi a devenit episcop si a inceput sa faca minuni. Localnicii considera ca datorita lui, insula a fost protejata de catastrofe.
Paleokastritsa este cea mai cunoscuta si populara statiune de pe insula, cu o legenda care spune ca aceasta ar fost insula fenicienilor, iar in golful de aici, Ulise ar fi naufragiat si ar fi intalnit-o pe Nausicaa, fiica regelui fenicienilor. Insula este foarte apreciata de catre familiile cu copii, datorita plajelor de aici, este recomandata pentru snorkeling, scufundari, plimbari cu barca, de asemenea foarte interesant este Barul La Grotta, ce ofera privelisti panoramice.
Plaja din Barbati este recunoscuta pentru frumusetea si curatenia ei, fiind premiata cu Blue flag, fiind asemanatoare cu o plaja tropicala. Barbati ofera turistilor, croaziere pe mare, sporturi nautice, restaurante, si magazine cu suveniruri. Nu este recomandata familiilor cu copii, intrucat intrarea in mare nu este tocmai lina.
In Sidari, cea mai frumoasa plaja este Apotripiti, cei mai multi turisti vin in aceasta statiune pentru doua obiective importante, si anume Canalul Indragostitilor si Muntele Pantokrator, care este cel mai inalt punct de pe insula si ofera privelisti pana pe coasta Albaniei.
Plaje recomandate in Corfu:
*Agia Varvara (situat in partea de SV a Insulei, cu nisip fin si rosiatic)
*Glyfada (cu nisip galben si fin, lungime de 1 km, premiata Blue Flag, intrare lina in mare)
*Paleokastritsa (ape cristaline, plaje premiate Blue Flag)
*Kalami si Kouloura (plaja linistita, formata din pietre albe, premiata Blue Flag)
*Agios Georgios (situata in partea de NV a Insulei, este impartita in doua, o parte mai ingusta cu intrare abrupta, si o zona cu plaja lata si intrare lina)
*Avlaki (situata in partea de N a Insulei, usor retrasa de restul statiunii, premiata Blue Flag, cu intrare lina in mare)
*Kassiopi Beach (situata in statiunea Roda, plaja mica, premiata Blue Flag)
*Roda Reach (situata in N Insulei, 1km lungime, premiata Blue Flag)
*Kalamaki Beach (situata in N insulei, 800 m lungime, formata din nisip si pietricele, intrare lina in mare)
Pentru ce este renumita
Insula Corfu are o traditie de peste 100 de ani in turism, fiind una dintre cele mai cunoscute si frumoase insule. Partea nordica este dominata de peisajele montane, iar partea sudica de catre plaje, cu nisip fin si premiate cu steagul albastru, cu influente autentice grecesti. Este cunoscuta ca fiind insula zeilor si a miracolelor, aici fiind ultima oprre a lui Ulise. Este denumita si Insula verde, datorita suprafetelor intinse de verdeata si maslini, in interiorul insulei se intalnesc aproximativ 43 de specii diferite de orhidee ce cresc in salbaticie.
Gastronomie
Bucataria corfiota este strans legata de istoria sa, ceea ce o face destul de diferita fata de restul tarii. Influentele venetiene isi pun amprenta prin preparate precum Sofrito si Pastitsada, preparatele din carne de curcan au fost aduse de catre francezi din secolul 16, iar budincile de catre englezi in secolul 19. Ingredientele folosite in diferite preparte sunt binenteles maslinele, lamai, rosii, condimente precum oregano, rozmarin, menta, busuioc. Alaturi de carnea de miel, pestele si fructele de mare sunt consumate in cantitati foarte mari. Chiar daca acestea s-au raspandit in mai multe bucatarii, raman totusi traditionale acestui loc.
Antreuri servite aici, sunt placintele umplute cu branza traditionala feta, sunca preparata din carne de porc afumata, denumita Numbulo, carnati de porc prajiti si taiati felii, numiti Buduni.
Limba:
Limba oficiala: greaca 99% alte limbi vorbite: engleza, franceza
Moneda:
Euro (EUR)
Fus orar:
+2 GMT (aceeasi ora ca in Romania)
Etnii:
Grecii 98%, alte etnii 2% : turci, albanezi, armeni, bulgari etc.
Religii:
Ortodocsi greci 98%, Musulmani 1.3%, alte religii 0.7%