Grecia
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
388 rezultate gasite
388 rezultate gasite
Temperaturile optime se inregistreaza intre lunile mai-octombrie, cele mai ridicate temperaturi sunt in luna iulie si august, corespunde cu perioada in care umiditatea este cea mai scazuta, la polul opus fiind lunile de iarna, cu cele mai multe cantitati de precipitatii si temperaturi maxime de 15-16 grade.
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
14°
(feb)
15°
(mar)
16°
(apr)
19°
(mai)
23°
(iun)
28°
(iul)
31°
(aug)
32°
(sep)
28°
(oct)
23°
(nov)
19°
(dec)
16°
Temperatura noapte
(ian)
6°
(feb)
6°
(mar)
8°
(apr)
10°
(mai)
13°
(iun)
17°
(iul)
19°
(aug)
19°
(sep)
17°
(oct)
14°
(nov)
11°
(dec)
8°
Temperatura apei
(ian)
14°
(feb)
14°
(mar)
14°
(apr)
16°
(mai)
18°
(iun)
21°
(iul)
23°
(aug)
24°
(sep)
23°
(oct)
21°
(nov)
18°
(dec)
16°
Ore de soare / zi
(ian)
4
(feb)
5
(mar)
6
(apr)
8
(mai)
9
(iun)
11
(iul)
12
(aug)
11
(sep)
9
(oct)
7
(nov)
4
(dec)
3
Zile cu ploaie / luna
(ian)
15
(feb)
14
(mar)
12
(apr)
10
(mai)
6
(iun)
3
(iul)
1
(aug)
2
(sep)
6
(oct)
11
(nov)
15
(dec)
17
Umiditate relativa
(ian)
81%
(feb)
74%
(mar)
74%
(apr)
71%
(mai)
65%
(iun)
52%
(iul)
47%
(aug)
45%
(sep)
58%
(oct)
73%
(nov)
82%
(dec)
82%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Asezare
Este una dintre cele mai mari insule, situata in partea vestica a Greciei Continentale, in partea de Nord-Este se afla Insula Itaca, care apartine de aceeasi prefectura.
Zone turistice
Capitala insulei, Argostoli, este locul unde apele marii se scurg in niste cavitati asemanatoare "cuiburilor de randunica", disparand in culoarele subterane din solul stancos al insulei. Acesta este un fenomen geologic rar si minunat. Apele marii reies la suprafata in Lacul Melissani, un lac semi-subteran cu ape de un turcoaz transparent. Alaturi de acest minunat loc, insula mai are si alte nenumarate bogatii.
Lixouri, este capitala vie a Kefaloniei, cu un aspect diferit al stilului de viata si al mentalitatii, orasul este mult mai odihnitor si relaxant, dar totodata cu peisaje incantatoare si pitoresti. Piata Mare din interiorul portului este punctul central al distractiei si al vietii zilnice al localnicilor, un loc ideal pentru familiile cu copii. Plaja Xi este o plaja foarte cunoscuta si aglomerata, inconjurata de stanci rosiatice, cu plaja de nisip fin si ape calde si putin adanci, pe cand Plaja Mega Lakos face parte din acelasi peisaj, insa este mai linistita, ideala si pentru familiile cu copii.
Satul Assos este unul dintre cele mai frumoase si pitoresti sate, construit in forma de amfiteatru, in jurul peninsulei cu acelasi nume, inconjurat de chiparosi si pini, ape limpezi, la nord este plaja Myrtos, foarte cunoscuta si cautata, toate acestea construind un peisaj idilic, perfect pentru o vacanta relaxanta. Arhitectura este tipic ioniana, traditionala, bine conservata, cu case destul de colorate si cocotate pe deal. Plaja Assos este umbroasa, cu pietricele, dar cu ape limpezi si vedere spre golf.
Fiscardo este un sat de pescari din nordul insulei care s-a transformat intr-o statiune cosmopolita de inalt rang, fara sa-si piarda chintesesnta, acesta este denumit "Bijuteria Kefaloniei". Portul este impanzit de cafenele, taverne, magazine de suveniruri, conace renovate in stil venetian, noapte fiind foarte frumos luminat, ideal pentru promenada.
Pentru ce este renumita
Aceasta este cea mai mare dintre insulele ionice. Peisajele sunt formate din stanci muntoase, ape albastre si cristaline ce alcatuiesc locul ideal pentru o viata linistita si senina. Mici sate cu case modeste colorate, ruinele unei oras antic si cateva locasuri de cult, sunt doar o parte din frumusetile Kefaloniei. Recent, Kefalonia a fost numita "insula contrastelor", caci pe aceasta, ruine romane, venetiene si bizantine se inghesuie unele intr-altele, de-a lungul plajelor insorite.
Gastronomie
Mandola, este un desert traditional produs pe insula, din zahar migdale, ce are o culoare rosie vibranta, care provine de la un anumit tip de alge pe care localnicii o folosesc la colorarea unor alimente. Numele acestui produs provine din cuvantul italian Mandrola care inseamna migdale, imprumutat si integrat in greaca inca de pe timpul venetienilor cand au dominat insula.
Postokidono, este un alt desert preparat aici, inca din vechile timpuri cand ciocolata nu exista in Grecia. Acesta este facut din gutui, sparte si fierte, la care se adauga mierea si migdalele prajite, ca un fel de marmelada.
Mierea de cimbru si molid, este cunoscuta ca fiind o miere de inalta calitate, parfumata si deschisa la culoare, considerata a fi printre cele mai bune tipuri de miere produsa in Grecia.
Vinul de Robola, este produ din strugurii crescuti pe versantii Muntelui Aenos, buchetul sau caracteristic este cel al florilor de citrice, piersicilor, tei si mar. Acest vin insoteste cele mai bune mancaruri cu peste, desi localnicii il servesc la aproape orice tip de mancare si ca aperitiv.
Cele mai intalnite preparate locale sunt placintele cu carne, placinte cu carne de cod, ciorba de fasole, tocana de iepure, strapatsada (oua cu rosii). Cel mai bine se manaca in tavernele din satele mici sau in cele de pe marginea drumului. Sunt mici afaceri de familie, mancarurile sunt gatite cu ingrediente din gradina, proaspat culese, iar patronul iti va acorda toata atentia.
Limba:
Limba oficiala: greaca, alte limbi vorbite: engleza.
Moneda:
Euro (EUR)
Fus orar:
+2 GMT (aceeasi ora ca in Romania)
Etnii:
Grecii
Religii:
Ortodocsi greci