Grecia
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
248 rezultate gasite
248 rezultate gasite
Regiunea Insula Skiathos
Manastirea Kounistra din Skiathos
Localitatea Skiathos-oras
Manastirea Evangelistria din Skiathos
Clima in Skiathos este caracterizata prin veri foarte calduroase si ierni lungi, cu temperaturi scazute si vant. Temperaturile optime sunt in luna mai si octombrie ce variaza intre 20-25 de grade, excelend in perioada de vara, iunie-septembrie, cand este cel mai fierbinte sezon si temperaturile trec de 30 grade. In timpul iernii, umiditatea este crescuta, iar temperatuile nu trec de 15 grade.
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
10°
(feb)
12°
(mar)
15°
(apr)
20°
(mai)
26°
(iun)
31°
(iul)
33°
(aug)
32°
(sep)
29°
(oct)
22°
(nov)
16°
(dec)
11°
Temperatura noapte
(ian)
1°
(feb)
2°
(mar)
3°
(apr)
5°
(mai)
11°
(iun)
15°
(iul)
18°
(aug)
17°
(sep)
14°
(oct)
10°
(nov)
6°
(dec)
2°
Temperatura apei
(ian)
0°
(feb)
0°
(mar)
0°
(apr)
0°
(mai)
0°
(iun)
0°
(iul)
0°
(aug)
0°
(sep)
0°
(oct)
0°
(nov)
0°
(dec)
0°
Ore de soare / zi
(ian)
3
(feb)
4
(mar)
5
(apr)
7
(mai)
9
(iun)
10
(iul)
11
(aug)
10
(sep)
8
(oct)
6
(nov)
4
(dec)
3
Zile cu ploaie / luna
(ian)
6
(feb)
6
(mar)
6
(apr)
5
(mai)
5
(iun)
4
(iul)
2
(aug)
2
(sep)
3
(oct)
6
(nov)
7
(dec)
7
Umiditate relativa
(ian)
80%
(feb)
76%
(mar)
74%
(apr)
69%
(mai)
62%
(iun)
50%
(iul)
46%
(aug)
50%
(sep)
59%
(oct)
70%
(nov)
79%
(dec)
83%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Asezare
Insula Skiathos este cea mai vestica dintre Insulele Sporade din Marea Egee, iar principalul oras de pe insula Skiathos poarta acelasi nume.
Zone turistice
Skiathos, este cea mai cosmopolita insula dintre Sporadele de Nord, cu peisaje pitoresti, paduri luxuriante de pin, ape limpezi cristaline, desi turismul s-a dezvoltat foarte mult aici, inca au ramas peisaje neafectate de actiunile omului. Insula detine peutin peste 60 de plaje curate. Cea mai cunoscuta este plaja Koukounaries, care a fost declarata a treia cea mai frumoasa plaja din Mediterana.
Capitala insulei este chiar orasul Skiathos, statiune moderna, cea mai mare asezare de pe insula, cu diverse facilitati turistice. Orasul vechi se presupune ca a fost construit tot pe locul unui vechi sit in jurul anului 1830, iar cel important punct de reper in oras este portul. Stradutele sunt in general pavate, casele sunt vopsite in alb, acoperisurile sunt din gresie rosie, iar gradinile sunt foarte colorate datorita vegetatiei. Bourtzi, este o mica peninsula cu vegetatie luxurianta, unde se pot inca vedea ruinele unei foste cetati venetiene. In zilele noastre este unul dintre cele mai romantice locuri de pe Skiathos, datorita vegetatiei luxuriante, pinii dens plantati si privelistilor asupra arhipelagului.
In afara de Bourtzi se viziteaza muzeul celebrului autor Alexandros Papadiamantis, care s-a nascut si a crescut pe insula. Exista de asemenea Biserica Bunei Vestiri a Maicii Domnului cu patru muzee si un castru ce a fost folosita de locuitori ca refugiu impotriva atacurilor piratilor.
Insula are 60 de plaje frumoase, printre care amintim Koukounaries, renumita si pentru padurea sa luxurianta de pini ce ofera umbra naturala unica, si Strofilia, zona declarata protejata, datorita valorii ecologice. Banana este o alta plaja, inconjurata de pini, si care atrage foarte multi tineri datorita activitatilor nautice si petrecerilor prezente aici.
Pentru ce este renumita
Ceea ce atrage in Skiathos, este frumusetea naturii si privelistilor inspre munte. De la aceste privelisti, i se trage si numele, "Skia" inseamna umbra, iar Athos este numele muntelui. Insula este acoperita in mare parte de pini, care aduc umbra in zilele calduroase de vara. Insula are doar 4 km latime si 14 km lungime, fiind usor de parcurs in intregime pe jos.
Gastronomie
Skiathos se poate mandri atat cu mancaruri traditionale cat si cu cele internationale. Specific este souvlaki (asemanator cu kebabul de la noi), amestec de carne de porc si sos tzatziki (sos facut din iaurt, usturoi si castraveti). Alte feluri specifice sunt mousaka, imam si papoutsakia. Ingredientele folosite in diferite preparte sunt binenteles maslinele, lamai, rosii, condimente precum oregano, rozmarin, menta, busuioc. Alaturi de carnea de miel, pestele si fructele de mare sunt consumate in cantitati foarte mari.
Limba:
Limba oficiala: greaca, alte limbi vorbite: engleza, franceza
Moneda:
Euro (EUR)
Fus orar:
+2 GMT (aceeasi ora ca in Romania)
Etnii:
Grecii 98%, alte etnii: turci, albanezi, etc.
Religii:
Ortodocsi greci 98%, Musulmani 1.3%, alte religii 0.7%