Oferte Japonia

Japonia

Care este topul hotelurilor din Japonia?

7229 rezultate gasite

Somos

Okinawa, Japonia, Japonia  

7229 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Japonia?

Care sunt conditiile de intrare in Japonia?

Alte informatii despre Japonia

CUMPARATURI: Pentru cumparaturi Tokyo este una dintre destinatiile perfecte, iar cea mai buna zona in acest sens este Shybuia unde veti gasi atat exemple ale modei nipone, cat si importuri. Aici nu sunt doar cele mai importante si in voga magazine de moda din Japonia, dar si locul unde tinerii japonezi se plimba purtand ultimele creatii, multe dintre ele de-a dreptul socante. Unul dintre cele mai bune magazine este Shibuya 109 Building, un urias mall unde se afla unele dintre cele mai importante magazine de haine, foarte cautate de tineri si destul de scumpe. Cei care sunt mai putin interesati de moda pot merge la magazinul Tokyo Hands, unde se gasesc felurite decoratiuni interioare, de la cele moderne la cele clasice, intr-o gama aproape nesfarsita de culori si de materiale variate. Iubitorii cartilor pot merge la Book First, una dintre cele mai mari librarii din Tokyo.

Asezare:
Tara insulara situata in Asia de Est, in Oceanul Pacific, la est de China, Coreea si Rusia.Japonia este formata din 4 mari insule: Hokkaido, Honsiu, Sikoku si Kiusiu. Este pozitionata intre Bazinul Filipinelor si Bazinul Pacificului. Fuji, muntele sfant al Japoniei, domina maiestuos peisajul. Fuji este simbolul peisajului montan al Japoniei, fiind considerat cel mai spectaculos vulcan al lumii.

Suprafata:
377,873 km²

Clima:
Japonia are climat musonic. Vanturile sufla dinspre est in timpul verii si dinspre vest in timpul iernii. Marea japoniei, care separa insulele de Asia, are un efect moderator asupra climei. Iarna nu este la fel de rece iar vara la fel de calda ca in China si Coreea. Ploile cad in principal in lunile de vara in est, dar nord-vestul primeste ploaie de iarna adusa de vanturi peste marea Japoniei. Hakodate, in nord, are temperatura medie de -3°C in ianuarie si 19°C in iulie. Temperaturi medii la Tokyo: in ianuarie de la +2°C la +8°C, in august de la +22°C la +30°C.

Istorie:
Mitul casei imperiale japoneze isi are inceputul odata cu imparatul Jimmu, care, asa cum spune legenda, a fost incoronat in anul 600 i.Hr. de catre zeita Amaterasu. Urmasii lui Jimmu au cladit Kioto, orasul templelor. Timp de peste 1000 de ani, Kioto a fost capitala si resedinta imperiala, in perioada medievala bucurandu-se de multa bogatie si fast. In schimb, restul tarii, care traia, in principal, din agricultura, saracea, fiind tinuta din scurt de catre armata. Conducatorii acestei armate, samuraii, au preluat treptat controlul statului, in timp ce imparatul era izolat la Kioto, ca intr-o colivie aurita. Samuraii si conducatorul lor, shogunul, au reusit sa apere Japonia de influentele din exterior. Abia in anul 1854, o escadrila a flotei americane a reusit sa deschida acest stat catre lume, iar, 14 ani mai tarziu, in favoarea imparatului de numai 15 ani, Mutsushito, adica ultimul shogun. Era momentul renasterii Japoniei moderne. Imparatul de astazi, Akishito, este stranepotul lui Mutsushito si indeplineste numai functia reprezentativa in stat, in ciuda titulaturii care il numeste fiul cerurilor. Pastrandu-si cultura, Japonia a absorbit rapid tehnologia vestica in timpul secolului 19 si inceputul secolului 20. Dupa infrangerea din al doilea razboi mondial, Japonia a recuperat si a devenit a treia putere industriala a lumii ( in anii 1970). Monarhie constitutionala, imperiu ereditar, Japonia este condusa de un cabinet numit de membrii partidului majoritar.

Economie:
Dupa o creştere spectaculoasa în anii 1960-1990, economia japoneza este una foarte dezvoltata, fiind a doua ca marime din lume. Japonia reprezinta o mare putere economica mondiala, situându-se printre primele ţari din lume în ceea ce priveşte nivelul de cultura şi trai (aproximativ 99% din tinerii niponi urmează cursurile şcolilor!!!). Succesul economiei nipone îl constituie exportul bunurilor de cea mai bună calitate realizate cu ultimile tehnologii din domeniu. Japonia este cunoscuta pentru producţia de automobile, componente şi sisteme electronice performante ce se ridica la cele mai înalte standarde mondiale. Unul din motto-urile japoneze este: \\\"puţin dar bun\\\" ceea ce explica lucrul bine facut. Japonia este prima tara din lume in ceea ce priveste pescuitul, cu pina la 10 milioane de tone de peste carturati anual. Pestii sunt importanti in alimentatia japonezilor si pe linga pescuitul in ocean, exista multe pescarii in ape mici de coast. Crevetele sunt cele mai importante in apele mici, iar stridiile cu perle sunt o sursa de venit valoroasa. Macroul si tonul sunt importanti in apele mai adinci, iar balenele mai sunt capturate de japonezi in ciuda opozitiei international.

Clima:
Japonia are climat musonic. Vanturile sufla dinspre est in timpul verii si dinspre vest in timpul iernii. Marea japoniei, care separa insulele de Asia, are un efect moderator asupra climei. Iarna nu este la fel de rece iar vara la fel de calda ca in China si Coreea. Ploile cad in principal in lunile de vara in est, dar nord-vestul primeste ploaie de iarna adusa de vanturi peste marea Japoniei. Hakodate, in nord, are temperatura medie de -3°C in ianuarie si 19°C in iulie. Temperaturi medii la Tokyo: in ianuarie de la +2°C la +8°C, in august de la +22°C la +30°C.

Populatie:
128,085,000

Limba:
Japoneza. Limba japoneza, extrem de dificila, are trei forme scrise: katakama (scrierea cuvintelor straine sau a denumirilor straine), hiragana si chineza, pictografica, care cuprinde peste 1850 de semne.

Moneda:
Yen

Fus orar:
+9 ore GMT

Etnii:
Japonezi 99%, alte etnii 1% (coreeni, chinezi, filipinezi)

Religii:
sintoism si budism 84%, alte religii 16% (incluzand crestini 0.7%)

Gastronomie:
Japonezii sunt poporul cel mai longeviv din lume. Exista doua motive pentru care japonezii traiesc atat de mult. Un motiv este oferit de faptul ca Japonia este o tara inconjurata de mari, o tara insulara. Acest lucru a influentat enorm modul de hranire a japonezilor, acestia de mici avand la masa in fiecare zi alge de mare (nori, wakame etc.). Mancand acestea organismul lor primeste foarte multe vitamine si minerale alaturi de proteinele ce le gasim in carnea de peste fara colesterolul specific carnii de porc sau vita. Peste, soia.

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp