Vacanta Madagascar

Madagascar

Care este topul hotelurilor pentru un sejur in Madagascar?

26 rezultate gasite

Carlton Hotel

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Circuit Madagascar

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Constance Tsarabanjina

Tsarabanjina, Madagascar, Madagascar  

Hotel Colbert Spa&Casino

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Le Centell Hotel&Spa

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Le Louvre Hotel&Spa

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Le Relais Des Plateaux

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Princesse Bora Lodge&Spa

Sainte Marie, Madagascar, Madagascar  

Gassy Country House

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Homelidays

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Hotel Tamboho

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Le Jardin

Nosy Be, Madagascar, Madagascar  

Les Flots Bleus

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

Mahafaly Hotel&Resort

Antananarivo, Madagascar, Madagascar  

26 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni cu oferte in Madagascar?

• Antananarivo (capitala, mai ales pentru arhitectura si gastronomia deosebita)
• Nosy Be (insula cu plaje tropicale, ape turcoaz si restaurante cu fructe de mare, una dintre cele mai bune oferte din Madagascar)
• Nosy Boraha (insula recomandata pentru scufundari si pentru a vedea balenele cu cocoasa)
• Parcul National Andasibe-Mantadia (o vacanta in Madagascar nu poate fi completa fara a vedea lemurienii)
• „Bulevardul Baobabilor” (copacul national, o atractie obligatorie intr-un sejur in Madagascar)

Care sunt conditiile de intrare in Madagascar (sejur all inclusive)?

Alte informatii despre Madagascar

Asezare:

Madagascar este o tara insulara, aflata in Oceanul Indian, la sud-est de continentul african. Insula principala, cu acelasi nume, este a 4-a cea mai mare din lume (dupa Groenlanda, Noua Guinee si Borneo).

Suprafata:

587 040 kmp

Clima:

Climatul este subtropical, sezonul din noiembrie pana in aprilie (vara) fiind caracterizat de temperaturi ridicate si ploi, iar cel din mai pana in octombrie (iarna) – de temperaturi racoroase si o clima uscata.

Istorie:

La inceputul mileniului I, insula a fost populata de diverse etnii asiatice, originare din tari precum Indonezia sau Malaysia. Acestea se contopesc cu populatia aborigena, dar si cu cele africana si araba, sosite ulterior. Mai tarziu, in secolele al X-lea si al XI-lea, arabii aduc islamul si intemeiaza primele colonii. Primii europeni care viziteaza insula sunt navigatorul portughez Diogo Dias (anul 1500), urmat de negustorii olandezi, francezi si englezi. Insula este unificata la inceputul anilor 1800, cand primeste numele oficial de Regatul Madagascar, apoi devine protectorat, respectiv colonie franceza (din 1896). Independenta este proclamata in anul 1960.

Populatie:

28,920,000

Limba:

Malgasa, franceza. Inainte de vacanta in Madagascar, trebuie sa stii ca limba engleza nu este vorbita decat de 8% din populatie!

Moneda:

Moneda nationala este Ariary malgas (1 EUR = 4.798,42 Ariary)

Fus orar:

+3 ore fata de GMT

Etnii:

Merina (26.2%), Betsimisaraka (14.9%), Tsimihety (6%), Sakalava (6%). In ceea ce priveste minoritatile nationale, cele mai numeroase sunt cele comoriene, franceze, indiene si chineze. Vei intalni, astfel, o paleta foarte larga de etnii in cadrul unui sejur in Madagascar.

Religii:

85.3% Crestini, 3% Musulmani, 4.5% Credinte populare, 6.9% Neafiliati.

Gastronomie:

Pentru a te bucura asa cum se cuvine de vacanta in Madagascar, trebuie sa stii ca bucataria locala are puternice influente arabe, chinezesti, franceze si indiene. Felurile principale, printre care Ravitoto (carne de porc/vita cu piure de manioc), Romazava (tocanita de vita cu legume) sau Hena Kisoa (tocanita de porc cu legume), abunda in chili, usturoi, ceapa si ghimbir si sunt foarte picante. Le poti savura pe toate intr-un sejur in Madagascar! Orezul, porumbul si yucca sunt garniturile principale. Fructele tropicale (tamarin, mango, guava, nuca de cocos, ananas, avocado), sucurile de fructe, cafeaua si ceaiul negru sunt si ele foarte apreciate. La capitolul bauturi alcoolice, se remarca Toaka Gasy, Betsabetsa (obtinute din fermentarea orezului sau trestiei de zahar), dar si romul local si asa-numitul „vin de palmier”.

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp