Oferte sejur / vacanta Maroc 2025

Maroc

Topul hotelurilor pentru o vacanta in Maroc 2025

Agentia de turism BJR Vacante iti pune la dispozitie o oferta pentru Maroc ampla, astfel incat sa poti gasi hotelul visurilor tale. Avem o gama extinsa de cazari, care sa-ti ofere toate conditiile pentru o vacanta Maroc de neuitat.

Lista de oferte pentru Maroc 2025 este variata, asa ca vei putea gasi varianta potrivita stilului si bugetului tau. Alege sejurul in Maroc mult visat!

2525 rezultate gasite

Dar Les Cigognes

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dar Lys

Fez, Interiorul Marocului, Maroc  

Dar Nanka

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dar Ouladna

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dar Rhizlane

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dar Shama

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dar Si Aissa Suites Spa

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dar Sofil Suites&Spa

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dar Sour

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dawliz Resort&Spa

Rabat, Interiorul Marocului, Maroc  

Domaine Abiad

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Domaine Rosaroum

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Domaine Tarik

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Dominium Palace

Agadir, Agadir si imprejurimi, Maroc  

Dwo Marrakech Ennakhil

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Eden Andalou Aqua Park&Spa

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Eden Lodges&Spa

El Kelaa des Sraghna, Interiorul Marocului, Maroc  

El Farnatchi

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

El Minzah Hotel

Tangier, Interiorul Marocului, Maroc  

El Olivar Palace Marrakech

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Es Saadi Resort-Hotel

Marrakesh, Interiorul Marocului, Maroc  

Fairmont Taghazout Bay

Agadir, Agadir si imprejurimi, Maroc  

2525 rezultate gasite

Regiuni populare de vizitat intr-un sejur in Maroc 2025 (all inclusive)

Care sunt conditiile de intrare in tara atunci cand mergi in sejur / vacanta Maroc?

Documenteaza-te despre oferte sejur Maroc!

Alte informatii necesare intr-un sejur in Maroc 2025 (all inclusive)

Valorile culturale marocane: siguranta familiei, armonia familiei, varsta, autoritate, compromis, devolutie, rabdare, caracter indirect, ospitalitate, caracter formal / admiratie, reputatie, inrudiri, apartenenta, prietenie, recunoastere sociala, traditie. 

Statutul femeii in aceasta tara: rolul femeii este strans legat de religie in islamism, in special in Orientul Mijlociu, unde femeile nu pot desfasura aceleasi activitati ca si in tarile occidentale.

In Maroc, restrictiile impuse femeilor au influenta atat asupra accederii femeilor in functiile de conducere, cat si asupra modelelor de cumparare. In afara de produsele alimentare, privind toate celelalte produse, barbatul ia decizia finala de cumparare. Aici, o buna gospodina este acea femeie care, in fiecare zi, merge la piata pentru a cumpara legume, fructe, carne si paine. Ea va considera ca este servita bine daca poate atinge si gusta diferitele produse de pe taraba. Aceasta va da comanda proprietarului, care va fi curtenitor si ii va pregati cu deplina incredere produsele, in timp ce ea va merge la o alta taraba pentru a-si continua cumparaturile. O ora mai tarziu, femeia va reveni pentru a plati: proprietarul va rotunji suma de plata, vor fi socotite cumparaturile si un baiat de pravalie va merge cu gospodina pana la masina sau chiar pana acasa. A doua zi, cand femeia va reveni la piata, proprietarul tarabei o va intreba : „Cum au fost rosiile mele? Ti-am spus ca sunt bune?!” Un bacsis este cel care va incheia tranzactia in Maroc.

O vacanta in Maroc este oportunitatea ideala de a trai pentru cateva zile la fel ca locuitorii de aici si de a-ti testa si dezvolta arta negocierii.

Cumparaturi vacanta Maroc: ocupatia preferata a comerciantilor de bijuterii, piele, covoare sau mirodenii este tocmitul. Un pret, oricat de mic, acceptat fara tocmeala, este o adevarata jignire la adresa celor care vand produsele.

Hai cu noi intr-o vacanta in Maroc 2025 ca sa descoperi o cultura fascinanta, cu totul diferita de tot ce ai vazut pana acum. Un sejur in Maroc 2025 all inclusive / standard este ocazia pe care o asteptai pentru a te bucura de o experienta care sa te ajute sa te relaxezi si care sa-ti schimbe viziunea asupra vietii.

Asezare

Marocul este situat in Nordul Africii, cu iesire la Marea Mediterana si Oceanul Atlantic, fiind situat intre Algeria si Sahara de Vest.

Suprafata

446,550 km²

Clima - sejur Maroc

Mediteraneana, devine extrema in interior.

Istorie

Coloniile feniciene de pe litoralul Marocului intra in sec. V – II i.e.n. in sfera de influenta a Catarginei, ca si Regatul Mauritaniei, creat de triburile berbere. Provincie romana in sec. I – V d.Hr., posesiune vandala, sec. V – VI, apoi bizantina, sec. VI-VIII, Marocul este cucerit in sec. VIII de arabi, devenind o parte a lumii islamice.

Portughezii si spaniolii ocupa in sec. XV temporar porturile Ceuta, Tanger, Melilla etc. Moulay ar-Rasid, proclamat la Fes, in 1666, sultan al Marocului, intemeiaza dinastia Alauita, ce domneste pana astazi.

Pe la jumatatea sec. XIX, Marocul devine tinta tendintelor coloniale ale Frantei, Spaniei, Marii Britanii si Germaniei. In 1912, Franta impune protectoratul sau Marocului. Spania ocupa regiunea Rif, iar Tangerul devine oras cu statut international.

Lupta lunga a Marocului pentru eliberarea de sub stapanire straina se sfarseste in 1957, cand este proclamat independent. In acelasi an, a fost retrocedat Marocului si Tangerul (oras cu statut international). La moartea suveranului Mahommed V (1961) tronul este ocupat de fiul sau Hassan II, Marocul devenind, prin Constitutia din 1962, o monarhie constitutionala.

Populatie

33,241,259

Limba

Araba (oficiala), dialectul berber, franceza vorbita de oameni de afaceri, guvern, si diplomati.

Moneda

Dirham marocan (MAD)

Introducerea, cat si scoaterea valutei nationale din tara, este interzisa. In Maroc este permisa numai introducerea valutei care poate fi schimbata in banci, hoteluri, case de schimb.

Fus orar

0 ore GMT

Etnii

Arabi - Berberi 99.1%, alte etnii 0.7%, Evrei 0.2%

Religii

Musulmani 98.7%, Crestini 1.1%, Evrei 0.2%

Legea islamului - Shari'ah - are o puternica influenta asupra vietii adeptilor acestei religii. Fapt ce se observa in mod pregnant in cele cinci rugaciuni zilnice, postul in sfanta luna a Ramadanului si pelerinajul la Mecca.

Islamismul propaga onestitatea, virtutea adevarului, respectul fata de dreptul altuia, moderatia, sacrificiul si munca asidua. Islamismul sustine atreprenoriatul, descurajand, totusi, actiunile care ar putea fi interpretate ca exploatarea altora. S-a argumentat uneori ca fatalismul Islamic si traditionalismul au incetinit dezvoltarea economica in tarile cu acesta religie.

Islamismul este o religie monoteista, fondata de profetul Mahommed si este bazata pe perceptele Coranului - carte sfanta la musulmani. Teologia musulmana defineste tot in ceea ce trebuie sa creada omul, iar legea musulmana prescrie ceea ce trebuie sa faca el.

Un alt element important al credintei musulmane il constituie faptul ca ceea ce se intampla, bun sau rau, se datoreaza vointei divine si este dinainte scris. Aceasta credinta fatalista restrictioneaza incercarea de a aduce modificari in tarile musulmane. Cuvantul "islam" este infinitivul in araba al cuvantului "supus". Cei cinci piloni ai islamului sau datoriile marocanului sunt:

  • credinta (recitarea crezului) - declaratia de credinta a musulmanilor, numita SAHARADA, este urmatoarea: "Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahommed este profetul sau";
  • rugaciunea zilnica - este numita SALAT si este considerata "firul direct cu Dumnezeu". De remarcat ca nu exista o autoritate ierarhica in Islamism si nici la preoti, rugaciunile fiind conduse de o persoana care cunoaste Coranul;
  • postul - numit Ramadan, acesta dureaza o luna, timp in care este interzis sa se manance, sa se bea si sa se fumeze pana la asfintitul soarelui. Bolnavii si femeile gravide nu postesc in aceasta perioada, ci mai tarziu, un numar de zile egal cu cele nepostite. Postul presupune ca-l intelegi pe cel infometat. In timpul Ramadanului, productia se reduce deoarece mahomedanii mananca noaptea si se odihnesc mai putin decat in restul anului;
  • milostenia (pomana) - numita ZACAT, presupune impartirea bunurilor cu saracii. Pelerinajul la Mecca, numit HAGIALAC, este binecunoscut. El este obligatoriu doar pentru cei capabili fizic si financiar sa-l faca;
  • pelerinajul la Mecca - incepe in a 12-a luna a anului islamic, care este lunar, nu solar, asa ca HAGIALACUL si RAMADANUL cad uneori iarna, iar alteori vara. Pelerinii se imbraca in haine speciale, simple, in asa fel incat toti sa fie egali in fata lui Dumnezeu. Ritualul HAGIALACULUI presupune inconjurarea pietrei sfinte de 7 ori si parcurgerea de 7 ori a traseului dintre Muntii SAFA si MARWA. Musulmanii sunt impreuna pe campia Arafatului pentru rugaciuni de iertare, prefigurand Judecata de Apoi. Pelerinajul se incheie cu un festival, la care se fac rugaciuni, daruri, in ziua in care se consfinteste sfarsitul Ramadanului. Pelerinajul la Mecca desemneaza o forma speciala de consum. Musulmanii nu consuma carne de porc si alcool. Este interzisa si camata, insa in practicile moderne de afaceri aceasta este adesea ignorata.
Nu rata cele mai bune oferte pentru Maroc. O vacanta in Maroc este unica si reprezinta sansa de a porni in calatoria vietii tale, de a explora si a cunoaste o cultura diferita de tot ceea ce ai trait pana acum.

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp