Oferte Olanda

Olanda

Care este topul hotelurilor din Olanda?

1544 rezultate gasite

Krisotel

Amsterdam, Olanda, Olanda  

Mansion

Amsterdam, Olanda, Olanda  

Melrose

Amsterdam, Olanda, Olanda  

1544 rezultate gasite

Care sunt cele mai populare regiuni din Olanda?

Care sunt conditiile de intrare in Olanda?

Alte informatii despre Olanda

INFORMATII GENERALE: Olanda este cea mai joasa tara din lume din punct de vedere al altitudinii. Aproape jumatate din suprafata Olandei se afla la nivelul sau sub nivelul marii. Pentru a impiedica inundarea tarii de maree, olandezii au inventat de-a lungul secolelor un sistem de diguri si de terasamente impotriva inundatiilor. Olandezii recunosc faptul ca tara lor este divizata in doua parti, diferite din multe puncte de vedere. Provinciile din nord sunt locuite de protestanti, oameni economi si austeri. In regiunile sudice domina catolicii, care trec drept oameni risipitori si veseli. Totusi, locuitorii Olandei au un lucru in comun: sunt foarte toleranti. In tara mica si dens populata convietuiesc in deplina armonie oameni de nationalitati si credinte diferite. Olanda este faimoasa datorita culturilor de legume si datorita branzeturilor foarte gustoase, precum si datorita transportului pe mare si pe uscat, excelent organizat. Rotterdam si Amsterdam sunt cele mai mari porturi maritime ale Europei. Navigatia intracontinentala este si ea foarte bine dezvoltata in Olanda. Numeroasele canaluri sunt cai de transport ideale si faciliteaza semnificativ circulatia. Locuitorii oraselor prefera un mijloc de transport mai comod decat transportul in comun si decat autoturismele: bicicleta. In nici o alta tara din Europa nu exista atat de multi biciclisti.

Asezare:
Situata in Europa de nord-vest, invecinanduse la nord si vest cu Marea Nordului, la sud cu Belgia si la est cu Germania.

Suprafata:
41,526 km²

Clima:
Temperat-ocenica. Temperatura medie: +2°C in ianuarie si +17°C in iulie.

Istorie:
In 1568, a inceput razboiul dintre Tarile de Jos si Spania, care a durat 80 de ani. Sub conducerea lui Maurice de Orania, provinciile nordice ale tarii s-au ridicat impotriva coroanei spaniole, in timp ce provinciile sudice (Belgia de astazi) au ramas supuse acesteia chiar si dupa semnarea Tratatului de Pace din Westfalia, in 1648. Datorita flotei lor uriase, olandezii nu numai ca au reusit sa tina piept puternicei Spanii, in secolul XVII, dar au si cucerit numeroase colonii maritime, fiind una dintre principalele puteri maritime si coloniale ale lumii. Ei au descoperit teritoriile Indoneziei si Surinamului de astazi, au ajuns pana in Insulele din Marea Caraibilor si chiar pana in America de Nord. In 1626, au infiintat pe coasta Americii de Nord, Noul Amsterdam, orasul New York de astazi. Regatul olandez a fost format in 1815. Olanda a ramas neutra in primul razboi mondial, dar a suferit invazia si ocupatia germana in cel de-al doilea razboi mondial. Olanda este o natiune moderna si industrializata, dar si un mare exportator de produse agricole. Este membru fondator al NATO si CE si al Uniunii monetare si economice in 1999.

Economie:
Olanda are o economie deschisa si prospera. Activitatea industriala se concentreaza mai ales pe sectorul alimentar (Unilever, Heineken etc.), chimicale, rafinarii de petrol (Shell) si electronice (Philips). Slochteren are cel mai mare camp cu gaz natural din lume aducand un venit de 159 miliarde de euro incepand din anii ’70. Prostitutia este legalizata in acesta tara si aduce venituri considerabile. Ocupa locul trei in lume la exporturi agricole si locul 16 in lume ca economie. Florile, si mai ales superbele lalele, sunt unul dintre principalele produse de export ale Olandei.

Clima:
Temperat-ocenica. Temperatura medie: +2°C in ianuarie si +17°C in iulie.

Populatie:
16,336,346

Limba:
Olandeza

Moneda:
Euro (EUR)

Fus orar:
+1 ora GMT

Etnii:
Olandezi 83%, turci, spanioli, germani, belgieni, alte etnii 17%

Religii:
Catolici 32%, reformati 15%, alte religii 8%, iar restul de 45% se declara fara afiliere religioasa.

Chat on Whatsapp

Chat on Whatsapp