Romania
Completeaza data de plecare, numarul de persoane si varstele pentru a verifica preturile si disponibilitatea in Romania.
Iata recomandarile noastre pentru un sejur in Romania excelent! Alege hotelul potrivit pentru nevoile si preferintele tale si bucura-te de cea mai frumoasa vacanta in Romania!
4098 rezultate gasite
Pleiada Boutique Hotel
Iasi, Moldova, Romania
Kronwell Brasov Hotel
Brasov, Transilvania, Romania
Pensiunea Toscana
Brasov, Transilvania, Romania
The Mansion Boutique Hotel
Bucuresti, Muntenia, Romania
La Strada Boutique Villa
Pitesti, Muntenia, Romania
Radisson Blu Bucharest
Bucuresti, Muntenia, Romania
Intercontinental Athenee Palace Bucharest An Ihg Hotel
Bucuresti, Muntenia, Romania
Grand Hotel Bucharest
Bucuresti, Muntenia, Romania
Grand Hotel Continental
Bucuresti, Muntenia, Romania
Marshal Garden Hotel
Bucuresti, Muntenia, Romania
Ch Bucharest (Ex. Nh Bucharest)
Bucuresti, Muntenia, Romania
Hilton Sibiu
Sibiu, Transilvania, Romania
Le Boutique Hotel Moxa
Bucuresti, Muntenia, Romania
Mercure Bucharest City Center
Bucuresti, Muntenia, Romania
Ramada Hotel&Suites Bucharest North
Bucuresti, Muntenia, Romania
Hotel Cismigiu
Bucuresti, Muntenia, Romania
Orhideea Residence&Spa
Bucuresti, Muntenia, Romania
Ramada By Wyndham
Oradea, Crisana, Romania
Golden Tulip Ana Dome
Cluj-Napoca, Transilvania, Romania
Scala Boutique Hotel
Bucuresti, Muntenia, Romania
Hotel Paradis
Cluj-Napoca, Transilvania, Romania
Casa Cranta Hotel
Brasov, Transilvania, Romania
Crystal Palace Hotel
Bucuresti, Muntenia, Romania
Grand Boutique Hotel
Bucuresti, Muntenia, Romania
Hotel Villa Prato
Brasov, Transilvania, Romania
Ramada Pitesti
Pitesti, Muntenia, Romania
Hampton By Hilton Cluj-Napoca
Cluj-Napoca, Transilvania, Romania
Hotel Gott
Brasov, Transilvania, Romania
Capitolina City Chic Hotel
Cluj-Napoca, Transilvania, Romania
Best Western Silva Hotel
Sibiu, Transilvania, Romania
4098 rezultate gasite
Regiuni pe care nu trebuie sa le ratezi in sejurul / vacanta in Romania! Iata propunerile de vacanta Romania marca BJR Vacante!
Fii informat si aduna cat mai multe cunostinte despre aceasta destinatie, pentru a intelege farmecul unei excursii (vacante) in Romania!
Romania este situata in sud-estul Europei si este o tara carpatica si dunareana, cu iesire la Marea Neagra, avand un relief variat si armonios repartizat (campii, 36%; dealuri si podisuri, 33%; munti, 31%).
Romania se invecineaza la nord cu Ucraina si Ungaria, la est cu Republica Moldova, Ucraina si Marea Neagra, la sud cu Bulgaria si Serbia, la vest cu Ungaria. Cu exceptia catorva rauri mici din Dobrogea, toate apele Romaniei apartin bazinului Dunarii, al carui principali afluenti sunt Somesul, Muresul, Crisurile (prin intermediul Tisei), Jiul, Oltul, Argesul, Ialomita, Siretul si Prutul.
In Romania exista aproximativ 3500 de lacuri, insa suprafata acestora nu depaseste, in general, 1 km patrat (cel mai intins lac este Razim, 415 km patrati).
In Romania exista numeroase rezervatii si parcuri nationale (printre acestea, Parcul National „Retezat”, fondat in 1935), rezervatii stiintifice, monumente ale naturii si rezervatia biosferei Deltei Dunarii, care cuprinde Delta, complexul lagunar Razim si un sector al cursului inferior al Dunarii, intre Isaccea si Tulcea.
Cei mai importanti munti sunt Carpatii, impartiti in trei mari grupe: Carpatii Orientali (intre granita de nord a tarii si Valea Prahovei, cu altitudinea maxima de 2303 m - Vf. Pietrosul, in Muntii Rodnei), Carpatii Meridionali (intre Valea Prahovei si coridorul Timis - Cerna - Bistra - Strei, cu altitudinea maxima de 2544 m - Vf. Moldoveanu, in Muntii Fagaras) si Carpatii Occidentali (intre Dunare la sud si Valea Somesului in nord, cu inaltimea maxima de 1848 m - Vf. Curcubata).
238,391 km²
Clima de care ai parte intr-o vacanta in Romania
Cand pornesti in sejurul / excursia / vacanta in Romania, trebuie sa stii ca aici clima este temperat - continentala moderata, cu patru anotimpuri si cu unele influente exterioare (oceanice, baltice, pontice s.a.) in regiunile mai joase. Temperaturile medii anuale depasesc 11° C in sud si coboara sub 0° C pe culmile cele mai inalte.
Inainte sa pornesti in sejurul / vacanta in Romania, este necesar sa cunosti macar o mica parte din istoria tumultoasa a acestei tari.
Firul etnogenezei romanilor poate fi urmarit inapoi in timp pana in mileniul 2 i.Hr., cand spatiul carpato-balcanic era locuit de neamul indo-european al tracilor. Izvoarele grecesti mentioneaza, incepand din secolul 6 i.Hr., in regiunea Dunarii de Jos, triburile getilor, cele latine de mai tarziu, pe cele ale dacilor in tinuturile Banatului si Transilvaniei.
Din sirul regilor geto-daci se impune personalitatea lui Burebista (cca 70 - cca 44 i.Hr.), care reuneste sub autoritatea sa toate tinuturile dintre Carpatii Padurosi, Nistru si Muntii Balcani.
Legiunile imparatului Traian il infrang la capatul a doua razboaie sangeroase pe regele Decebal, iar Dacia este inclusa pentru aproape doua secole in Imperiul Roman. Elementul etnic daco-roman care se constituie acum are ca limba latina, pe care, spre deosebire de locuitorii provinciilor romane vecine, Tracia, Dalmatia sau Pannonia, nu o va mai abandona.
In drumurile lor spre apus, popoarele migratoare - goti, huni, gepizi, avari, slavi, pecenegi, tatari, turci - strabat intre secolele IV si XIII teritoriul romanesc, controlandu-l temporar din punct de vedere politic si intarziind inchegarea unor formatiuni statale de anvergura ale autohtonilor romanici.
Din secolul al XIV-lea si pana la sfarsitul Primului Razboi Mondial (1918), romanii au fost impartiti in trei mari principate - Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania. Statele medievale independente, Tara Romaneasca si Moldova, constituite in prima jumatate a secolului al XIV-lea, resping incercarile de cucerire ale puternicilor vecini catolici (Ungaria si Polonia).
Formatiunile statale romanesti din Transilvania, mentionate in surse din secolul al X-lea, sunt treptat cucerite de catre Regatul Maghiar constituit in Campia Panoniei. Transilvania isi va pastra totusi, ca voievodat, o autonomie pronuntata.
Odata cu stabilirea hotarelor Imperiului Otoman pe Dunare, in secolul al XIV-lea, incepe o lunga perioada de lupte pentru apararea fiintei statale, etnice si religioase a Principatelor Romane. La jumatatea secolului al XVI-lea, toate cele trei tari romanesti recunosc suzeranitatea Portii Otomane, insa, spre deosebire de vecinii lor, nu vor fi niciodata desfiintate ca entitate statala pentru a fi transformate in posesiuni otomane, ci isi vor pastra autonomia interna, religia si cultura.
Mihai Viteazu, domnul Tarii Romanesti (1593-1601), recucereste independenta principatului sau si reuseste sa uneasca pentru scurt timp sub autoritatea sa toate teritoriile romanesti.
La inceputul secolului al XVIII-lea, teritoriul romanesc devine pentru circa 150 de ani camp de lupta, pe care se infrunta cele trei imperii vecine - Imperiul Otoman, Rusia si Imperiul Habsburgic. Aceste razboaie duc, pe langa distrugerile provocate, si la amputari teritoriale: Austria anexeaza temporar Oltenia (1718-1739) si Bucovina (1775-1918), Rusia ocupa Moldova dintre Prut si Nistru, numit ulterior Basarabia (1812-1918).
Miscarea din 1821, condusa de Tudor Vladimirescu, are ca urmare imediata inlaturarea regimului fanariot, instaurat de turci cu aproape un secol mai inainte. Revolutiile de la 1848-1849 sunt inabusite de interventia armata concentrata a imperiilor vecine, insa, odata cu alegerea, in 1859, a aceluiasi domnitor atat in Tara Romaneasca, cat si in Moldova - Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), se formeaza primul stat national roman.
In 1862, acesta adopta oficial numele de Romania. Devenita monarhie constitutionala (1866), condusa de Carol I de Hohenzollern - Sigmaringen (1866-914), Romania rupe ultimele legaturi care o mai legau de Poarta Otomana, proclamandu-si la 9 mai 1877 independenta si participand, alaturi de Rusia, la razboiul antiotoman (1877-1878).
Tratatele de pace de la San Stefano si Berlin (1878) recunosc pe plan international deplina independenta a tarii si restabilesc totodata autoritatea ei asupra Dobrogei. Reunirea tuturor teritoriilor romanesti in cadrul acelorasi granite are loc in conditiile sfarsitului Primului Razboi Mondial, la care Romania participase din 1916 alaturi de Antanta impotriva Puterilor Centrale.
Prin vointa populara, se unesc cu Romania, Basarabia (aprilie 1918) si Bucovina (noiembrie, 1918), iar Marea Adunare Nationala, intrunita la Alba Iulia, decide si ea, la 1 decembrie 1918, unirea Transilvaniei (inclusa din 1699 in Imperiul Habsburgic) cu statul roman.
In perioada interbelica, Romania duce o politica de aparare a independentei si suveranitatii sale, mizand pe alianta cu democratiile occidentale. Dupa izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, complet izolata, Romania este constransa sa cedeze Uniunii Sovietice, in urma pactului Ribbentrop Molotov, Basarabia si Bucovina de Nord (iunie 1940). Prin Dictatul de la Viena, Romania este obligata sa cedeze Ungariei partea de N-V a Transilvaniei (august 1940), iar apoi Bulgariei partea de sud a Dobrogei - Cadrilaterul (septembrie 1940).
Regele Carol II este fortat sa abdice in septembrie 1940, iar noul conducator al statului, generalul Ion Antonescu, se alatura Germaniei in razboiul impotriva Uniunii Sovietice (1941). La 23 august 1944, maresalul Antonescu este arestat din ordinul regelui Mihai I (1940-1947), Romania raliindu-se cu tot potentialul economic si militar Puterilor Aliate, pana la sfarsitul razboiului (9 mai 1945).
Tratatul de pace de la Paris (1947) anuleaza Dictatul de la Viena, dar consfinteste anexarea Basarabiei si Bucovinei la URSS. In conditiile prezentei trupelor sovietice pe teritoriul sau, Romania cunoaste aceeasi evolutie cu celelalte state est-europene: proclamarea Republicii "Populare" (1947), trecerea la dictatura partidului unic comunist (1948), nationalizarea intreprinderilor (1948), colectivizarea fortata a agriculturii (1949-1962) si dezvoltarea centralizat-planificata a intregii societati.
Nicolae Ceausescu, succesorul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej la conducerea partidului (1965), devenind in 1967 si sef al statului, reuseste sa subordoneze propriilor interese aparatul Partidului Comunist Roman si toate institutiile statului, Romania cunoscand pana in 1989 cel mai cumplit regim dictatorial din intreaga sa istorie, care are ca rezultat, printre altele, subminarea economiei, alterarea vietii politice, sociale si morale, a invatamantului, stiintei si culturii.
Angajarea abuziva a resurselor tarii in proiecte generate de megalomania dictatorului a contribuit si ea la scaderea drastica a nivelului de trai. Revolta populara din decembrie 1989 a rasturnat regimul dictatorial, deschizand perspectiva reinstaurarii democratiei, a sistemului politic pluralist, a economiei de piata si a reintegrarii Romaniei in randul tarilor europene.
Toate aceste informatii te fac un turist informat, care strabate tara pentru a avea parte de o vacanta in Romania memorabila.
Rezerva chiar acum un sejur in Romania! Exploreaza propria tara intr-o excursie prin Romania!
22,303,552
Romana
Leu (RON)
+2 ore GMT
Cand mergi in vacanta in Romania, trebuie sa stii ca aici traiesc romani, 89,4%; maghiari (inclusiv secui), 7,1%; rromi, 1,7%; alte minoritati, 1,8%.
Ortodocsi: 86,8%, romano-catolici: 5,0%, reformati: 3,5%, greco-catolici: 1,0%, evanghelisti: 0,3%, unitarieni: 0,3%, alte religii: 3,1%.
Vrei sa cunosti mai bine meleagurile Romaniei? Trebuie doar sa apelezi la serviciile BJR Vacante si sa planifici urmatoarea vacanta in Romania! Bucura-te de cel mai frumos sejur in Romania!
Rezerva chiar acum un sejur Romania la cel mai bun raport calitate-pret!