Bulgaria
Pentru a vizualiza lista de preturi completeaza formularul de mai jos.
653 rezultate gasite
Mpm Mursalitsa Aparthotel (Ex. Mursalitsa Aparthotel)
Pamporovo, Sofia si interiorul Bulgariei, Bulgaria
653 rezultate gasite
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
nov
dec
Temperatura zi
(ian)
2°
(feb)
5°
(mar)
10°
(apr)
16°
(mai)
21°
(iun)
24°
(iul)
27°
(aug)
27°
(sep)
23°
(oct)
16°
(nov)
9°
(dec)
4°
Temperatura noapte
(ian)
0°
(feb)
0°
(mar)
0°
(apr)
5°
(mai)
10°
(iun)
14°
(iul)
16°
(aug)
15°
(sep)
11°
(oct)
7°
(nov)
3°
(dec)
0°
Temperatura apei
(ian)
0°
(feb)
0°
(mar)
0°
(apr)
0°
(mai)
0°
(iun)
0°
(iul)
0°
(aug)
0°
(sep)
0°
(oct)
0°
(nov)
0°
(dec)
0°
Ore de soare / zi
(ian)
2
(feb)
3
(mar)
4
(apr)
6
(mai)
7
(iun)
8
(iul)
9
(aug)
8
(sep)
7
(oct)
5
(nov)
3
(dec)
2
Zile cu ploaie / luna
(ian)
7
(feb)
6
(mar)
6
(apr)
9
(mai)
11
(iun)
10
(iul)
8
(aug)
5
(sep)
5
(oct)
6
(nov)
7
(dec)
7
Umiditate relativa
(ian)
82%
(feb)
79%
(mar)
72%
(apr)
65%
(mai)
67%
(iun)
68%
(iul)
64%
(aug)
62%
(sep)
68%
(oct)
77%
(nov)
80%
(dec)
84%
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Exista urme arheologice care arata ca Sofia era locuita acum sapte mii de ani, astfel ca este unul dintre cele mai vechi orase din Europa. A avut mai multe denumiri in decursul timpului, iar ruine ale vechilor orase se gasesc si astazi. Sofia era la inceput o localitate traca numita Sardica. A fost capturata de romani in anul 29 si devine capitala provinciei Dacia Mediterranea. Distrus de huni in 447, orasul a fost reconstruit de imparatul bizantin Iustinian I si renumit Triadita. Cunoscut ca Sredet dupa cucerirea bulgara, a fost redenumit Sofia in 1376. Ocupat apoi de Imperiul Otoman in 1382 devine capitala provinciei turcesti Rumelia. Ocupata de rusi in 1878 devine capitala Bulgariei independente in 1879. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, rusii captureaza Sofia inca o data si inlocuiesc guvernul pro-german.Odata ajunsi in Sofia, puteti cunoaste orasul incepand cu o plimbare pe Bulevardul Vitosha, o zona cocheta, dedicata mai ales cumparaturilor, dupa care va veti opri cu siguranta pentru a savura o cafea, poate la bistroul Havana. Urmeaza o vizita in gradinile ce inconjoara Palatul de Cultura, un loc preferat de recreere pentru majoritatea locuitorilor. Nu uitati sa treceti prin Piata Parlamentului care este un loc impresionant sau sa va opriti pentru a admira biserica Alexander Nevski. Cel mai probabil, numele capitalei vine de la Biserica Sf. Sofia, cea mai veche biserică ortodoxă răsăriteană din oraş. Acest edificiu de cult a fost construit în timpul domniei împăratului bizantin Iustinian. Sub ocupaţie musulmană, biserica a funcţionat ca moschee, ataşându-i-se nişte minarete. În timpul unor cutremure din secolul XIX, unul din minarete a fost complet distrus, iar moscheea abandonată. Lucrările de restaurare au început după 1900, iar în prezent Sf. Sofia este o biserică în cruce cu trei altare.
Localizare:
Sofia (în bulgară София), la poalele muntelui Vitoșa, are o populație de 1.270.284 (recensământ 2011) cu aglomerație urbană de 1.359.520 în 2011, și este capitala Bulgariei, stat în sud-estul Europei. Orașul are statut de oblast și se învecinează cu regiunile Sofia și Pernik din Bulgaria.
Gastronomie:
Cât despre mâncare, poţi sta liniştit: bucătăria bulgărească va fi cu siguranţă pe gustul tău. Unul dintre restaurantele cu ofertă excelentă şi preţuri mici este Cactus. Spaţios şi modern, oferă mâncăruri mexicane, bulgăreşti şi o mare varietate de salate. Dacă vrei totuşi să mănânci o pizza, mergi la Victoria, situat în centrul oraşului.
Caracteristici speciale:
In ultimul deceniu Sofia s-a transformat intr-un oras modern, plin de viata, avand peste 300 de baruri, restaurante, cluburi si cafenele, dar avand suficiente obiective turistice si culturale si pentru cei care isi doresc sa afle mai multe despre istoria orasului. Dintre acestea, cele mai interesante sunt cu siguranta lacasurile de cult, unele dintre cele mai frumoase din spatiul ortodox. Deviza oraşului, înscrisă pe blazonul oficial, este: “Creşte, dar nu îmbătrâneşte niciodată”.