Tunisia
Completeaza data de plecare, numarul de persoane si varstele pentru a verifica preturile si disponibilitatea in Tunisia.
641 rezultate gasite
Hotel Kaiser
Sousse, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
My Hotel Garden Beach
Monastir, Monastir si imprejurimi, Tunisia
Hotel Emira
Hammamet, Hammamet si imprejurimi, Tunisia
Residence La Paix
Hammamet, Hammamet si imprejurimi, Tunisia
Hotel La Couronne
Hammamet, Hammamet si imprejurimi, Tunisia
Golf Royal Hotel
Tunis, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Daphne Miramar Club
Port El Kantaoui, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Hotel Residence Nour
Bizerte, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Marina Cap Monastir Appart-Hotel
Monastir, Monastir si imprejurimi, Tunisia
Hotel Continental
Kairouan, Tunisia Sahariana, Tunisia
Residence Ain Meriem
Bizerte, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Residence Kantaoui
Port El Kantaoui, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Diar Yassine
Djerba Midoun, Insula Djerba, Tunisia
Hotel Mezri
Monastir, Monastir si imprejurimi, Tunisia
Djerba Orient
Djerba Midoun, Insula Djerba, Tunisia
Houria House Sable D'or
Mahdia, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Dar Marsa Cubes
La Marsa, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Hotel La Gondole
Sousse, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Hotel Djerba Saray
Djerba Midoun, Insula Djerba, Tunisia
Hotel La Princesse
Tunis, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Hotel Saheb Ettabaa
Tunis, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Hotel L'excellence
Tunis, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Suites Hotel Les Charmilles&Spa
Gammarth, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Hotel El Faracha
Sousse, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Dar Salem
Mezraia, Insula Djerba, Tunisia
Maisons De La Mer
Port El Kantaoui, restul Tunisiei de Nord, Tunisia
Pacha Hotel
Sfax, Coasta Centrala Tunisiana, Tunisia
Green Golf
Yasmine Hammamet, Hammamet si imprejurimi, Tunisia
Vincci Seleccion Saphir
Hammamet, Hammamet si imprejurimi, Tunisia
Yasmine Beach
Yasmine Hammamet, Hammamet si imprejurimi, Tunisia
641 rezultate gasite
Hammamet si imprejurimi
Pietele (Souk-urile)
Hammamet
Insula Djerba
Djerba
Monastir si imprejurimi
Manastirea Ribat
restul Tunisiei de Nord
Amfiteatrul El Djem
Port El Kataoui
Sidi Bou Said
Muzeul Arheologic din Sousse
Muzeul Dar Esid
Sousse
Cartagina
Tunisia Sahariana
Dougga
Kairouan
Lacul sarat Chott El Jerid
Matmata
Marea Moschee din Kairouan
Pentru informatii de calatorie si regimul vizelor pentru cetatenii romani click aici.
Exotism. Daca esti la prima vacanta in Tunsia, vei ramane cu siguranta fascinat. Inca inainte de a pune piciorul pe pamant tunisian, esti impresionat de albastrul aprins al Mediteranei, al usilor si ferestrelor caselor. Aceasta tara a culorilor si contrastelor, a parfumurilor si aromelor, te invita sa te bucuri de o frumusete naturala. Pe masura ce incepi sa cunosti locurile, vei remarca in mod sigur tonurile vii in imbracaminte, urmele peste tot prezente ale civilizatiilor antice, statiunile luxoase ascunse de livezi de portocali, plajele cu nisipuri fine, apele cristaline ale marii, Sahara care tenteaza cu safari, palmieri sau camile. Ca un cadou special, iti este dat sa admiri o padure in desert la Ramada, lacul sarat pe jumatate secat sau fabulosul rasarit de soare de la Chott El Jerid.
Istorie. Pentru un turist sofisticat, un sejur in Tunisia, in 2024 - 2025, ofera mult mai multe atractii decat orice destinatie consacrata, pentru ca aici exista o colectie de situri antice impresionante. De la inaltimea imperiului lor, romanii au intemeiat mai mult de 200 de orase in Tunisia, aceasta fiind prima colonie la sud de Mediterana. Mostenirea acestei civilizatii numara in prezent peste 26.000 de situri arheologice, multe inca asteptand sa fie excavate. Cu totul remarcabil este gradul uluitor de conservare, care ofera o privire rara in lumea si civilizatia de care se bucurau anticele colonii romane.
Ospitalitate. Tunisienii sunt un popor extrem de primitor si prietenos – si o poti simti chiar si in cele mai departate sate, unde, daca se intampla sa treci in timpul unuia din numeroasele festivaluri, vei fi bine primit, urmand sa te alaturi dansului lor sau sa bei o ceasca de ceai impreuna cu localnicii.
Hai si tu cu BJR intr-un sejur! Tunisia, cu ofertele sale nenumarate, este situata in partea de nord a Africii, pe litoralul Marii Mediteraneene. In vest se invecineaza cu Algeria, la sud cu Libia. In partea de nord se intinde o regiune muntoasa, cu Muntii Atlas, care se transforma usor intr-o campie roditoare, acoperind cea mai mare parte a tarii. O sesime din suprafata tarii este acoperita de cel mai mare desert din lume, Sahara.
163 610 kmp
In timp ce nordul este influentat de apropierea de Marea Mediterana, iar sudul, de soarele fierbinte al Saharei, majoritatea statiunilor, atat cele din nord, cat si cele din sud, respira aerul proaspat al brizelor marii, care fac verile placute, iar iernile, agreabile pentru orice activitate outdoor. Mai si iunie sunt cele mai placute luni: desi florile infloresc tot timpul anului, in aceste luni, culorile si abundenta lor sunt incantatoare. Iulie si august sunt cele mai recomandate pentru bronzat, in timp ce inceputul toamnei te surprinde cu aerul si apa la fel de limpede si calda ca primavara. Din noiembrie si pana in aprilie, vremea este foarte schimbatoare: poti incepe ziua tremurand, desi este foarte frumos afara, iar dupa amiaza sa o petreci sub o ploaie fierbinte.
Inca din timpuri stravechi, Tunisia este locul de intalnire a popoarelor Orientului Apropiat si mediteraneene. Bastinasii teritoriului sunt berberii, care probabil in jurul anului 8000 i.Ch. s-au stabilit pe acest pamant, dar nici in ziua de astazi nu stim prea multe despre imprejurari. Istoria propriu-zisa a tarii incepe odata cu stabilirea fenicienilor pe aceste meleaguri, in secolul al XII-lea i.Ch. Fenicienii au creat un imperiu bazat pe comert, au fondat orasele Cartagina, Sousse (Hadrumentum) si Tunis (Thines).
In secolele antice, a existat o mare rivalitate intre fenicieni, romani si greci, din punctul de vedere al suprematiei economice si comerciale. Cele trei razboaie punice intre Roma si Cartagina au dus la distrugerea completa a Cartaginei in anul 146 i.Ch. Paralel cu decaderea Imperiului Roman, teritoriul a fost cucerit de vandali (439-533 d.Ch.), mai tarziu a ajuns sub jurisdictie bizantina, iar, similar teritoriilor din nordul Africii, pana la urma a fost cucerit de islam. In jurul anului 670 d.Ch., 150.000 de cuceritori arabi s-au stabilit aici, au construit fortarete, moschee, retele de alimentare cu apa si au fondat orasul Kairouan.
Din anul 1236 a domnit dinastia Hafsid, in aceasta perioada capitala a fost mutata de la Mahdia la Tunis. In secolele urmatoare, Tunisia a devenit campul de lupta al marilor puteri concurente. In 1535, Carol al V-lea a cucerit Tunisul, dar suprematia spaniola a durat doar 40 de ani, deoarece turcii, dupa ocuparea Algeriei, au invadat si Tunisia. Cu toate ca a apartinut Imperiului Otoman, puterea propriu-zisa a fost in mana dinastiei Hussein.
Aceasta situatie ambigua a tinut pana in anul 1880, cand trupele franceze au ocupat tara, iar beiul, inaltul functionar local turc, a semnat un tratat prin care recunoaste tara ca protectorat al Frantei, desi practic Tunisia a devenit colonie franceza. Cu toate ca Franta s-a destramat la inceputul cel de-al doilea Razboi Mondial, influenta asupra Tunisiei si-a pastrat-o pana in 1955, cand Habib Bourguiba, intruchiparea nationalismului tunisian, a revenit din exil si a repurtat independenta tarii.
Tunisia a fost declarata republica si l-au ales pe Habib Bourguiba presedinte. Bourguiba a sustinut o politica occidentala straina, cu care si-a castigat inamici. Presedintele Habib Bourguiba a instaurat in Tunisia dominatia partidului Neo-Destur. Proclamat in 1975 presedinte pe viata, el a condus tara timp de 30 de ani, perioada in care reusit o serie de reforme (printre care drepturi pentru femei neintalnite in alte natiuni arabe). S-au construit noi localitati, scoli, spitale, iar in anii '80, s-au realizat si marile investitii: doua retele feroviare electrificate, platforme industriale, aeroporturi, baraje, canale, conducte de tevi sau centre turistice.
Tunisia refuza sa rupa relatiile cu Statele Unite ale Americii in timpul razboiului arabo-israelian din 1967. In 1987, Bourghiba a fost declarat necorespunzator mintal de a continua ca presedinte si a fost indepartat. A fost urmat de gen. Zine al-Abidine Ben Ali, detinerea postului fiind pronuntata cu represiune. Ben Ali a fost reales in anul 1999, cu 99%, fapt ce a fost criticat de mai multi observatori internationali. In zilele noastre, cand te asteapta intr-o vacanta, Tunisia este o republica independenta, cea mai dezvoltata si linistita tara a Africii de Nord. Contrar industrializarii sporite, acest tinut african insorit cu plaje lungi mediteraneene asteapta turistii cu frumusetea sa originala.
Turism; minerit: fosforite, petrol, zacaminte de fier; agricultura: culturi de maslini, vita de vie, citrice, curmale; pescuit; industria: textila, a lemnului (hartie), ateliere de artizanat. Cresterea economica: 1,9% (estimare din 2002).
9 924 742 (estimare din iulie 2003)
Limbile oficiale sunt araba si franceza. In punctele de atractie turistica si la hoteluri, se vorbeste engleza sau germana. Astfel, si din punct de vedere lingvistic, exista suficiente oferte in Tunisia, in 2024 - 2025.
Dinar tunisian (TND). 1 Dinar = 1.000 Millimi. Pe teritoriul tarii, se pot schimba fara restrictii valutele convertibile, dar intr-un sejur in Tunisia sunt acceptate si cecurile de calatorie, respectiv cartile de credit (American Express, Visa, Master Card).
+1 GMT (ora Romaniei -1)
Arabi 98%, berberi, europeni
Musulmani 99%, crestini, alte religii 1%
Dupa cum te vei convinge intr-un sejur, Tunisia este o tara incarcata de istorie si data peste cap de invadatorii ei, care si-au pus cu totii amprenta pe aceste locuri, pe identitatea si pe cultura poporul tunisian. Desi este un stat musulman si trebuie sa ajungi pe continentul african pentru o vacanta in Tunisia, nu te vei simti ca intr-o destinatie foarte exotica, pentru ca Tunisia a importat foarte mult din stilul de viata european. Mai mult, rigorile religiei musulmane sunt mult mai relaxate decat in alte state. De cum cobori din aeroport, te va urmari peste tot portretul presedintelui actual, Zine El Abidine Ben Ali, care este succesorul mult-iubitului lider tunisian Habib Bourguiba, pentru care tunisienii au un respect deosebit, fiind cel responsabil de independenta Tunisiei si de adoptarea reformelor pro-occidentale, care au dus la dezvoltarea tarii. Tot meritul lui este si abordarea mai relaxata a credintei musulmane. Spre deosebire de alte tari musulmane, intr-o vacanta in Tunisia vei vedea ca majoritatea femeilor nu-si acopera parul si fata si nu poarta abaya (vesmantul care le acopera corpul), alte credinte sunt tolerate aici, iar turistilor nu li se impun tinute mai conservatoare, bikini fiind bineveniti la plaja.
Cu toate acestea, religia este importanta pentru multi tunisieni, astfel ca vei vedea moschei peste tot si vei auzi in difuzoarele din dreptul lor chemarile la rugaciune, insa fanatismul intalnit in alte tari musulmane nu este tolerat si nu va fi intalnit intr-un sejur in Tunisia. Cca. 98% din totalul populatiei il reprezinta arabii si berberii asimilati de arabi, berberii autentici fiind numai 1,2%. Minoritatea cea mai importanta, dintre europeni, este reprezentata de francezii (intrucat vorbim despre o fosta colonie franceza), urmati de italieni si maltezi. Densitatea populatiei este mai mare in nord, unde locuieste 70% din populatie. Aproximativ 98% din numarul populatiei tunisiene este alcatuita din arabi si berberi asimilati de arabi.
Datorita pozitionarii geografice ofertante, Tunisia dispune de o retea de cai de circulatie dezvoltata, care sunt completate de cai feroviare ce leaga orasele mai mari. Circulatia taxiurilor: taxiurile galbene au tarif fix, dar recomandam ca, in cazul unei calatorii mai lungi, sa negociati tariful inainte de drum. Tariful pentru calatoriile pe timp de noapte poate fi mai scump cu 50%. Pregatita sa te intampine intr-o vacanta, Tunisia are o retea rutiera si feroviara foarte dezvoltata. Pentru calatoriile intre orase este recomandat folosirea ‘Louage’, taxi pentru 5 persoane.
INCHIRIERE MASINI: firmele locale sau cele internationale (Avis, Hertz) ofera astfel de servicii. Conducatorul auto trebuie sa aiba cel putin 21 de ani si trebuie sa fie posesor al carnetului de conducere de cel putin un an, precum si sa posede un carnet de conducere international. Pentru siguranta dumneavoastra, va recomandam transportul local: taxiul sau autobuzele.
La restaurantele din hoteluri, alaturi de specialitati locale, se gasesc si preparate europene. Printre specialitati intalnim: carne de vita, carne de miel sau peste cu garnitura de cus-cus si legume, brik (perinute din foitaj cu carne), preparate din ton, oua, carne tocata si legume. In bucataria traditionala, predomina pestele si fructele de mare. Produsele de patiserie sunt foarte dulci, majoritatea preparate pe baza de miere, alune, curmale sau martipan. Cele mai apreciate bauturi locale sunt: diversele sortimente de vin, lichiorul de curmale, berea tunisiana.